Postari recente

De ce sunt granitele cu cei apropiati dificile, dar necesare?

Granitele. Un cuvant pe care-l auzim discutat des. Cu toate acestea, ce inseamna a avea limite? Multi sunt confuzi cu privire la limitele „sanatoase”. Toti avem granite. Intrebarea este ce limite in viata noastra trebuie sa fie reevaluate pentru a ne asigura ca nu ne punem in situatii compromitatoare din punct de vedere emotional.

Cei care sunt cei mai apropiati de noi, ne plac foarte mult, si de cele mai multe ori este foarte dificil sa se creezi granite sanatoase. Gandeste-te la asta. Este usor sa setati o limita cu casierul nepoliticos din magazin sau cu un coleg. Totusi, spunandu-i surorii ca nu poti continua sa o aduci la munca poate fi mai dificil. Acest lucru se datoreaza faptului ca suntem mai investiti in cei mai apropiati de noi. Fie ca ne investim timpul sau banii, vrem ca acesti oameni sa stie ca ne pasa. Nu este absolut nimic in neregula cu asta. Problema apare cand unele limite depasesc investitia. Nemultumirea limitelor sanatoase duce la o crestere a stresului, a oboselii, a iritabilitatii si a frustrarii. Limitele slabe provoaca, de asemenea, resentimente, sentimente de vinovatie, de furie si de coplesire.

Exista numeroase motive care nu creeaza granite sanatoase:

Nu vrei sa ranesti sentimentele persoanei
Va ingrijorati ca relatia s-ar putea schimba
Nu vrei sa superi persoana respectiva
Te simti vinovat ca spui „nu”
Esti ingrijorat ca persoana poate sa iasa din viata ta
Nu vrei ca persoana sa gandeasca diferit de tine
Sunt de acord ca aceste motive sunt cu siguranta inconfortabile. Cu toate acestea, nu pot sa nu ma gandesc la ce se va intampla cu bunastarea dvs. daca veti continua sa puneti alte nevoi si dorinte inaintea voastra. Va indemn sa recunoasteti care este rezultatul sacrificiului continuu de sine.

Limitele sunt modul in care ne mentinem sanatatea emotionala. Este modul in care cream un echilibru in viata noastra intre nevoile noastre si nevoile altora. Limitele nesanatoase duc la stres emotional si la probleme de sanatate fizica (adica migrene, tensiune arteriala crescuta). Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa stabiliti limite sanatoase in viata voastra:

1. Spuneti-va zilnic „Sentimentele mele conteaza „. Amintiti-va ca sunteti la fel de importanti ca si cei pe care alegeti sa ii ajutati. Daca nu va ganditi la sentimentele voastre, cine o va face?

2. Oferiti o alternativa de ajutor. De exemplu, „Din pacate, nu va pot ajuta sa va mutati in noul loc pe toata ziua de luni; cu toate acestea, va pot ajuta de la 10am la 1pm. „Oferind o alta optiune care este mai putin invaziva a timpului si / sau a energiei poate reduce stresul.

3. Amintiti-va, spunand „nu” nu inseamna ca sunteti o persoana rea, inseamna ca nu puteti adera la o anumita solicitare. Este imposibil sa fii totul pentru toata lumea.

4. Daca simtiti ca sunteti pus pe loc si va simtiti presati sa raspundeti imediat spuneti individului ca veti reveni cu un raspuns inainte de sfarsitul zilei. Acest lucru va va permite un timp pentru a evalua cu adevarat daca puteti face sau nu ceea ce va este solicitat. Acest lucru va va oferi, de asemenea, timp pentru a practica ceea ce veti spune individului daca nu puteti sa acceptati solicitarea. Acesta este primul pas in a fi asertiv si a crea granite sanatoase.

Si tu esti important! Si sentimentele tale conteaza! Nevoile dvs. sunt la fel de importante ca si nevoile celor pe care ii ajutati.

Join The Discussion