Postari recente

De ce stau femeile in relatii nepotrivite?

Aceasta este o intrebare pe care multi si-o pun despre cei dragi – fie cu voce tare, fie in tacere . Uneori, cei aflati in afara relatiilor dureroase vad clar motivul de a pleca. „Nu esti fericit; trebuie doar sa pleci! „este ceea ce spun cei din jur. Cu toate acestea, nu este intotdeauna atat de simplu. Atunci cand sunt implicate emotii, multi le permit acestora sa primeze in fata deciziilor lor, ceea ce poate duce deseori la durere daca relatia este nesanatoasa. Deci, de ce se intampla acest lucru? De ce femeile raman in relatii dureroase? Iata cateva motive.

Parintii dvs. au modelat modele de relatii nesanatoase.
Cand o persoana creste intr-o gospodarie unde au fost modelate relatii nesanatoase sau toxice ea isi formeaza bazele pentru ceea ce crede ca este o relatie. De exemplu, o relatie in care un parinte a ramas intr-o relatie abuziva il invata pe copil ca indiferent de modul in care este tratat de o persoana, trebuie sa ramana in relatie. Un alt exemplu ar fi sa creasca vazand ca unul din parinti este inselat si totusi nu paraseste relatia.  Mesajul care sta la baza este ca inselaciunea este o parte normala a unei relatii; prin urmare, copilul crede ca asta este normalitatea si asa trebuie sa arate o relatie.

Aceste mesaje subiacente sunt predate atunci cand relatiile nesanatoase sunt afisate in casa. Aceste relatii nesanatoase devin norma voastra. Cel mai probabil nimeni nu v-a spus aceste lucruri. De fapt, parintele v-ar fi spus de fapt opusul intr-un efort de a va asigura ca nu faceti aceleasi greseli ca si ei. In orice caz, ceea ce vedem modelat are o influenta semnificativa asupra a ceea ce permitem si nu permitem in relatii, in ciuda faptului ca o parte din voi stie ca este nesanatos.

Incercati sa schimbati o persoana.
Cand obiectivul relatiei dvs. incearca sa schimbe un individ, sunteti pregatit pentru esec de la inceput. Nu avem control asupra unei alte fiinte umane. Intr-un efort de a schimba o alta persoana, de multe ori veti sfarsi prin a va schimba si mai tarziu va dati seama ca nu va place persoana care ati devenit.  Va petreceti toata energia incercand sa dovediti persoanei ca sunteti suficient pentru ca ea sa se schimbe. Nu se va intampla! Oamenii se schimba atunci cand stiu ca este nevoie de o schimbare, iar schimbarea este o decizie interna pe care o adopta in mod activ pentru ca nu mai vor sa continue sa aiba un anumit comportament.

Teama de a fi singur.
Aceasta poate fi un ucigas tacut de auto-valoare. Deoarece cu cat ramaneti mai mult intr-o relatietoxica, cu atat se diminueaza valoarea dvs. de sine si devine mai greu sa plecati. Cand nu va simtiti vrednici de mai bine sau simtiti ca nu veti gasi pe nimeni altcineva, permiteti fricii sa fie cea care conduce toate deciziile privind relatia voastra. Acest disconfort va face sa ramaneti in relatii dureroase. Cu toate acestea, trebuie sa va intrebati daca merita. Este posibil sa fii singur si fericit. Cand sunteti fericiti si intr-un loc sanatos din punct de vedere emotional, atrageti lucruri pozitive (de aici un partener pozitiv). Atata timp cat va este prea frica sa va ocupati de dvs. si sa fiti singure, veti accepta in mod constant pe oricine indeplineste acest gol si relatia insasi devine evitarea nevoii de a va face fata. Numai tu stii de ce alergi. Cu toate acestea, pana cand nu sunteti complet confortabil cu dvs. si va iubiti pentru cine sunteti, acel vid nu va aduce decat satisfactie temporara sau la nivel de suprafata. Este o rezolvare rapida la o problema mai profunda, astfel incat nu veti simti niciodata 100% multumite.

Alte motive pentru care femeile nu pot parasi o relatie cu usurinta includ finantele, copiii etc. Decizia nu este usoara si are nevoie de o evaluare amanuntita. Ceea ce este important este sa faceti alegerile care va fac sa va simtiti bine in propria relatie si sa aveti o viata fericita.

Join The Discussion