Viata

Cum sa ai grija de frigiderul tau

Frigiderul este electrocasnicul cheie dintr-o bucatarie moderna si e absolut esential pentru a pastra mancarea proaspata si gata de a fi consumata. Pe langa a fi esential, este si relativ scump, la fel cum sunt si costurile necesare repararii sale, motiv pentru care nu iti doresti ca frigiderul tau sa se strice prea curand, deci ai ajuns in locul potrivit.

O modalitate simpla de a iti face frigiderul sa aiba o longetivitate mai mare este aceea de a avea grija periodic de el. Asta presupune un simplu proces de mentenanta necesar pentru buna functionare a frigiderului. Din fericire nu e nevoie sa chemi un specialist pentru a face asta, e una dintre sarcinile care intra in rutina oricaruia dintre noi.

Curatarea frigiderului

Probabil stii cum ar trebui sa cureti interiorul si exteriorul unui frigider, dar sunt cateva zone ale sale pe care s-ar putea sa le fi omis pana acum. Spre exemplu, bobinele de pe spatele frigiderului trebuie sa fie tinute departe de praf si murdarie pentru a functiona eficient. Chiar daca pare destul de incomod sa muti intotdeauna frigiderul pentru a putea curata acea parte, nu e cazul sa te ingrijorezi pentru ca e suficient sa le cureti de cel mult 3 – 4 ori pe an si se va vedea diferenta in termeni de functionare.

Dupa ce cureti frigiderul fii sigur ca exista un spatiu de cel putin cativa centimetri intre el si perete, deoarece frigiderul are nevoie de spatiu pentru ca aerul sa circule cat mai bine.

Verifica usile frigiderului

Iar aici fac referire la sigiuliul usii, care trebuie sa fie in permanenta curat, iar asta se poate face usor cu o laveta si putina apa cu detergent. De asemenea, asigura-te ca sigiuliul nu permite aerului rece sa iasa sub nicio forma din frigider.

Daca nu esti sigur de eficienta sigiliului frigiderului, poti testa asta folosindu-te de o simpla foaie de hartie. Inchide usa frigiderului prizand foaia cu sigiliul si incearca sa o scoti. Daca foaia aluneca fara prea mare efort in afara frigiderului, asta inseamna ca trebuie sa e cazul sa chemi un specialist pentru a le verifica.

Join The Discussion