Viata

Tineti capsulele de detergent departe de curiozitatea copiilor

Care este detergentul dumneavoastra de rufe preferat? Sunteti unul dintre multii care aleg comoditatea capsulelor de detergent de rufe in detrimentul detergentului praf sau lichid traditional? Daca este asa, este important sa nu le pastrati la indemana copiilor. De ce? Raspunsul se afla pe toate canalele. Un trend periculos a luat avant in randul adolescentilor, care se incurajeaza reciproc sa ingurgiteze capsule cu detergent. Medicii atentioneaza, insa, ca aceasta provocare le poate cauza tinerilor arsuri interne, precum si arsuri la nivelul gurii.

Pericolul apare atunci cand copiii se simt atrasi de pachetele viu colorate si le percep ca pe un aliment sau o jucarie. Detergentul din interiorul pachetelor este foarte concentrat si pot rezulta vatamari corporale grave sau deces daca copiii inghit sau vin in contact cu detergentul din interior. In masina de spalat, capsulele de detergent pot face o treaba excelenta, insa este de evitat amplasarea lor in proximitatea celor mici.

Cea mai buna modalitate de a preveni incidentele este aceea de a stoca capsulele de detergent in locuri special amenajate, precum intr-un dulap securizat sau in camera dumneavoastra. Dar multi care folosesc capsulele nu respecta aceste reguli. Potrivit Institutului american de curatenie (ACI), care pledeaza pentru a incuraja pastrarea adecvata a capsulelor de detergenti pentru masina de spalat, 43% dintre familiile cu copii sub patru ani raporteaza situatii alarmante. Copiii lor pot vedea capsulele de detergent pentru masina de spalat chiar si atunci cand parintii nu se folosesc de ele. In plus, 19% dintre familiile cu copii sub patru ani au raportat ca stocheaza capsule de rufe pe un raft deschis, la indemana copiilor.

Prevenirea accidentelor poate fi posibila prin simpla pastrare a capsulelor de detergent de rufe pentru masina de spalat pe rafturi inalte, astfel incat acestea sa nu fie la indemana copiilor mici, spune ACI. Evitati depozitarea pachetelor deasupra masinii de spalat sau a tejghelei si nu permiteti copiilor sa se joace cu capsulele de detergent.

De asemenea, cercetarile ACI au constatat ca 15% dintre familiile chestionate lasa copiii sa participe la introducerea capsulelor de rufe in masina de spalat. Copiii nu trebuie sa se ocupe niciodata de pachete de rufe. Dar asta nu inseamna ca cei mici nu pot ajuta la treburile casnice. Pastrati implicarea lor in mai multe treburi pentru copii, cum ar fi sortarea culorilor sau plierea si imperecherea hainelor.

Join The Discussion