Viata

Care este diferenta dintre presare si calcare?

Cand va uitati la spatiul de lucru al oricarui croitor experimentat, probabil veti observa o masa de calcat amplasata nu prea departe de masina de cusut. Acesta este un lucru pe care un incepator probabil ca nu va sti sa il includa in rutina sa profesionala (evident, cei care se arata pasionati de acest domeniu), dar statia de calcat este intr-adevar un instrument vital intr-un proiect de succes.

Un incepator ar putea fi, de asemenea, surprins sa vada cum croitorii calca foarte putin dupa ce isi finalizeaza elementele vestimentare. Da, presarea, nu calcarea, este cheia succesului in croitorie si exista o mare diferenta in aceste doua tehnici.

Presare versus calcat: Sa exploram diferentele

Deci, ce este presarea?

Ei bine, in cea mai mare parte este exact ceea ce pare. Este procesul de presare a fierului in tesatura, apoi ridicarea acestuia inapoi pentru a se deplasa peste material, apoi apasarea acestuia din nou. Procedand astfel, evitati presiunea continua si trageti de-a lungul tesaturii, care poate intinde textura si chiar distorsioneaza anumite zone ale hainei. Din acest motiv, este mai bine sa apasati cutele din tesatura inainte de a taia piesele de model, in loc sa le calcati. Presarea poate, de asemenea, sa faca referire la utilizarea unui jet de abur ridicat din statia de calcat si sa tineti fierul in asa fel incat sa se aseze deasupra tesaturii pentru a netezi suprafata. Probabil ca veti apasa pe partea gresita a tesaturii atunci cand apasati cusaturile deschise.

Aplicarea de presiune nu numai ca ajuta la asezarea sau „fixarea” cusaturilor,, dar, de asemenea, elimina orice indoire (in special pe curbe) si da hainei un aspect mai profesionist si mai bine executat. De asemenea, este important sa apasati in zone precum pliuri si sa acordati atentie directiei in care este presat materialul. Asigurati-va ca utilizati tipul statie de calcat Philips adecvat pentru tesatura, acordand o atentie deosebita tesaturilor delicate. Un fier prea fierbinte ar putea arde sau topi haina!

Deci, cand folosesti statia de calcat atunci cand ai un proiect de design?

Asigurati-va ca masa de calcat are o captuseala adecvata;

Consultati intotdeauna instructiunile producatorului inainte de a apasa presa haine; nu toate tipurile de statii de calcat sunt identice;

Utilizati o bucata de hartie groasa sub cusatura inainte de a o presa, pentru a impiedica formarea de cute pe partea exterioara a hainei;

Nu apasati pe nasturi; pot topi sau lasa un gol in tesatura;

Cand aveti dubii, apasati mai intai o bucata de material din tesatura pentru a vedea cum reactioneaza la incalzire inainte de a presa cu incredere intreaga tesatura;

Una dintre cele mai usoare cai de a imbunatati aspectul general al proiectelor dumneavoastra este sa  presati hainele corect. Nu numai ca sporeste impactul profesional al proiectelor de design, intrucat veti putea oferi vestimentatii netede si atragatoare, insa de asemenea, presarea are un rol in modul in care cusaturile se aliniaza in timpul creatiei. De multe ori lucrurile mici fac cea mai mare diferenta in coasere, iar cunoasterea diferentei dintre presare si calcare este unul din acele lucruri mici, dar vitale pentru o creatie de succes.

Join The Discussion