Postari recente

Nu esti in competitie cu nimeni

Sunteti in concurenta secreta cu ceilalti? Ei bine, aceasta atitudine este una total gresita. Nu suntem concurenta celuilalt. De prea multe ori, femeile incearca sa-si dovedeasca valoarea, punand alte femei in jos sau discreditand frumusetea, succesul sau realizarile lor. Femeile cu statut ridicat si foarte atractive au nevoie de ajutor si protectie mai redusa fata de alte femei si sunt mai putin motivate sa investeasca in alte femei (care reprezinta o concurenta potentiala).” Aceste informatii sunt descurajante; cu toate acestea, nu este un soc. Multi dintre noi permit ca ceilalti sa dicteze modul in care ne purtam, respectul de sine, ne dicteaza valoarea si dicteaza cum ne confruntam cu cei din jurul nostru.

Comparatia si concurenta lasa loc pentru gelozie, invidie, resentimente si potentiala amaraciune. Acesta este motivul pentru care multe femei se confrunta cu dificultati atunci cand ii complimenteaza pe altii sau ii ajuta sa isi atinga obiectivele. Multi dintre ele se simt „mai putin” pentru ca nu au ceea ce au altii sau pentru ca nu arata ca altcineva.

De ce trebuie sa concurezi cu altcineva? De ce sa incerci sa fii altcineva? Iti poti vopsi parul, iti poti rade capul chel, incepi sa mergi la sala si sa te bronzezi. Dar ghiceste ce? Inca nu esti cealalta persoana. Sincer, ceea ce unii considera ca fiind concurenta poate fi doar un mod de a masca sentimentele de nesiguranta.

Comparatia este un act de violenta impotriva sinelui. Ea a spus ca atunci cand simtim ca nu suntem destul de buni, mintea noastra incepe sa creada ca trebuie sa facem ceva prin schimbarea sinelui nostru autentic .

Rulati propria dvs. cursa. Opriti-va sa va comparati cu ceilalti din orice punct de vedere. Nu va concentrati asupra a ceea ce fac altii si incercati sa va concentrati asupra propriilor scopuri si pasiuni. Nu incercati sa incepeti o afacere pentru ca asta fac ceilalti. Daca nu este pasiunea sau obiectivul tau, nu o faci pur si simplu pentru ca ii vezi pe altii sa o faca. Acesta este, de asemenea, un moment excelent pentru a va dezvolta darurile si talentele.

Fii increzator in cine esti. Este imperativ sa fim increzatori in cine suntem si in darurile noastre. Nu incercati sa aveti o personalitate ca oricare altcineva. Persoana voastra adevarata, cunoasterea adevarata, intelegerea adevarata, aspectul adevarat, caracterul adevarat, vor fi dezvaluite in cele din urma. 

Sarbatoriti-va cu altii. Da, invata sa te bucuri cu ceilalti. Invatati sa oferiti complimente. Invata sa incurajezi si sa sustii alte femei. Succesul lor nu echivaleaza cu esecul tau. 
Cand iti dai seama cine esti si te ocupi sa iti indeplinesti scopul, nu vei avea timp sa concurezi sau sa invidiezi pe altii. Va provoc sa va eliberati spiritul competitiv si, in schimb, sa va uitati la cei din jur ca la un potential colaborator si potential confident. 

Join The Discussion