Postari recente

Cand lucrurile se schimba

Fie ca este vorba despre o prietenie, o relatie sau casatorie, majoritatea oamenilor trec printr-o perioada de schimbare. Nu mai vorbiti atat de des. Nu mai petreceti timp de calitate impreuna. Exista mai multe argumente decat conversatii placute si civice. Exista raceala, furie sau amaraciune intre voi doi.

Poate munca, scoala, comisioanele sau copiii v-au tinut ocupati. Poate ca alte lucruri sau alte persoane au devenit prioritatea ta. Poate ca facturile, seful tau sau boala te-au coplesit si te-au stresat. Sau poate ceva v-a ranit prea rau. Remedierea problemei poate fi una simpla sau poate necesita mult timp si munca. Poate ca trebuie sa va reorientati prioritatile. Este posibil sa aveti nevoie sa scrieti o scrisoare, exprimand cat de mult va bucura timpul petrecut impreuna si cat de mult ii apreciati prezenta in viata voastra.

Este posibil sa trebuiasca sa puneti telefonul in mana, sa opriti televizorul si sa va indepartati putin de computer. Este posibil sa aveti nevoie sa programati o data doar pentru voi doi, fara nici o distragere a atentiei. Este posibil sa aveti nevoie de o vacanta minunata sau de o retragere in week-end – una fara munca, tehnologie, copii, nepoti, parinti sau altceva care sa va distraga.

Comunicati folosind ascultarea activa, care este capacitatea de a reformula ceea ce persoana a spus acordand atentie cuvintellor si limbajului corpului. Este posibil sa aveti nevoie sa ascultati fara sa va invinuiti si sa va exprimati sentimentele. Este posibil sa aveti nevoie sa meditati cu un membru al familiei sau cu un prieten. Este posibil sa aveti nevoie de consiliere sau sa discutati cu un psihoterapeut. S-ar putea sa trebuiasca sa iertati.

Daca oricare dintre relatiile tale are nevoie de revitalizare, oricat de usor sau de dificil ar fi procesul, vei trece prin el cu bucurie.

Join The Discussion