Viata

Cum eliminam petele din covor?

Nu e imposibil, dar cu siguranta este foarte greu. Nimeni nu vrea sa ramana cu pete pe covoare, asa ca trebuie sa invatam sa scoatem petele invechite, independent de natura lor. Daca detineti covoare deschide la culoare, atunci stiti cat de murdare pot arata, chiar si din cauza unei pete infime.

Cum sa inlaturati vopseaua uscata din covor

In primul rand, mai intai veti dori sa utilizati un spray / produs de curatare, care sa inmoaie tesatura si sa faca pata mai usor de indepartat. Daca nu doriti ca utilizati un produs lichid, de teama ca suprafata covorului sa nu se imprime cu anumiti coloranti continut de acesta, atunci ar trebui sa utilizati versiunea spray. Dupa ce il pulverizati (sau aplicati) pe pete, veti dori sa folositi un instrument pentru a desprinde cat mai mult vopseaua uscata. Odata ce ati inlaturat vopseaua uscata, atunci trebuie sa va concentrati asupra fibrelor covorului, deoarece inca vor fi resturi acolo.

Aveti grija, insa, sa nu exagerati cu produsele de curatare, deoarece puteti inmuia covorasul, lucru care poate duce la producerea de mucegai. Dupa ce pulverizati, veti avea nevoie de cateva carpe curate pentru a curata petele. Scopul aici este de a transfera pata de pe covor pe panza.

Cum indepartati petele de voma din covor

Daca ai animale de companie, inseamna ca vei da intamplator peste pete despre care nu stiai ca exista. Tinand cont de faptul ca trebuie sa le oferi un mediu prielnic, utilizeaza solutii naturiste, ca de exemplu amoniac si apa. Inainte de a deschide o sticla de amoniac, asigurati-va ca aveti suficienta ventilatie in camera dvs. Asta inseamna deschiderea tuturor ferestrelor. Dupa ce va asigurati ca aveti o buna ventilare, amestecati doua linguri de amoniac intr-o ceasca de apa fierbinte, apoi pulverizati aceasta solutie peste acele pete. Pentru a curata pata, folositi o perie de frecat cu rigida. Dupa aceea, stergeti amoniacul cu o carpa curata usor umezita pentru a neutraliza ceea ce a mai ramas. La finalul acestui procedeu, treceti o data sau de doua ori aspiratorul peste suprafata cu pricina, pentru a va asigura ca si impurtitatile au fost pe deplin indepartate.

Odata ce sunteti siguri ca petele au disparut, este timpul sa samponati covorul. Utilizati un detergent dedicat ingrijirii covoarelor pentru a elimina eficient petele de suprafata. Petele pot fi incapatanate, insa daca le curatati cu un produs profesional si folositi un aspirator cu spalare curete bine tesatura, cu putina ingeniozitate puteti reda stralucirea covoarelor dumneavoastra.

Join The Discussion