Viata

Cum se face corect decalcifierea espresorului

Toti cei care isi doresc sa se bucure de un espresso gustos, de o cafea sau de un ceai sanatos, pot alege un espressor de calitate, care promite rezultate foarte bune, pe timp indelungat. Avantajele pe care un espressor le ofera sunt numeroase, iar manevrabilitatea, posibilitatea de a economisi si rezultatele foarte bune sunt cateva dintre acestea.

Ca orice aparat care este folosit cu regularitate, un espresor are nevoie de intretinere, pentru a functiona la parametrii normali, timp indelungat. Daca vreti sa va bucurati de bauturi gustoase, nu trebuie sa neglijati decalcifierea.

Espressoarele cu functie de decalcifiere precum DeLonghi Magnifica ESAM3000B au asigurata buna functionare, existand si posibilitatea de a face decalcifierea fie intr-un service specializat, fie in propria locuinta, cu ajutorul unor produse speciale.

Preventia este una dintre cele mai bune solutii, asa ca trebuie sa aveti grija ce apa folositi pentru espressor, deoarece aceasta poate grabi sau nu, calcifierea. Avand in vedere faptul ca si uzura face parte din realitate, calcifierea poate aparea la un anumit interval de timp. Ceea ce este important sa nu lasati aparatul sa se blocheze si abia apoi sa interveniti. Decalcifierea se face o data la cateva luni, maxim7, insa, daca observati prezenta unor cristale albe pe fundul rezervorului, puteti apela la aceasta masura chiar mai devreme.

Cand vorbim de o procedura de decalcifiere realizata corect, ne gandim la importanta proportiilor acelor solutii pe care le folosim pentru curatare. Inainte de a incepe operatiunea trebuie sa decuplati espresorul de la curent. In ceea ce priveste solutia de curatare, pe piata gasiti numeroase variante. Toate au la baza acid citric, motiv pentru care numeroase persoane prefera sa prepare singure solutia de curatare. Sarea de lamaie este o alternativa foarte buna, care da rezultate bune, folosita in cantitatile recomandate.

Decalcifierea este un procedeu destul de simplu, care nu presupune un mare efort. Dupa prepararea filtrului de apa cu solutia speciala sau cu cea preparata cu sare de lamaie si apa, ceea ce trebuie sa faceti este sa o puneti rezervotul espresorului, sa-l porniti si sa lasati sa curga in jur de 200 ml de apa din el. Dupa aproximativ 20 de minute puteti sa opriti rezervorul si sa repetati toata procedura pana cand apa este complet eliminata din rezervor. Dupa decalcifiere este necesar sa clatiti sistemul.

Daca vreti sa va bucurati timp indelungat de beneficiile unui espressor, este necesar sa respectati pasii de intretinere si sa apelati la o decalcifiere la un anumit interval de timp.

Join The Discussion