Postari recente

Cum sa ai o sanatate emotionala buna

Esti o femeie puternica si de aceea ai dreptul sa faci niste lucruri uimitoare. Poti face cati bani doresti. Poti vorbi cu indrazneala cu gandul si opinia. Poti fi singura sau casatorits fara scuze sau explicatii. Poti sa viti schimbi parul, sa iei in greutate sau sa pierzi greutatea fara permisiunea nimanui. Lista continua si continua, dar exista un drept in particular pe care as dori sa-l subliniez: dreptul de a avea o sanatate emotionala buna.  Iata cum poti incepe.

Da-ti permisiunea sa ai emotii. – Contrar comentariilor societale; o femeie cu emotii nu este un sinonim pentru slab. Dumnezeu a avut un motiv bun pentru a va da emotii. Sa nu va folositi sau invatati de la acestea este o mare greseala personala. Acorda-ti permisiunea de a fi o femeie care simte.

Validati emotiile prin identificarea clara a modului in care va simtiti. – Emotiile tale au valoare si merita identificatori si etichete clare. Spune ca esti suparat daca esti suparat. Spuneti ca sunteti fericiti daca sunteti fericiti. Exista sute de cuvinte pentru a descrie emotiile si va incurajez sa va simtiti confortabil folosind aceste cuvinte cu o indrazneala definitiva. Afla cum te simti cu adevarat in loc sa spui „Sunt bine” sau „ma simt intr-un fel”.

Luati timp pentru a intelege de ce. –  Antrenati-va pentru a analiza de ce va confruntati cu o emotie si daca este inradacinata corect. Cu alte cuvinte, starea dvs. emotionala se potriveste cu nivelul declansatorului care a cauzat emotia? Acordati-va un jurnal (sau o nota sau o aplicatie electronica) pentru inregistrarea declansatorilor dvs. emotionali. Identificati ce sau cine a declansat bucuria / entuziasmul dvs. sau ce sau cine v-a dat o stare proasta. Daca sunteti diligent cu aceasta activitate, veti incepe sa vedeti si sa invatati din modelele dvs.

Fiti responsabili pentru emotiile si comportamentele pe care le adoptati. – Aveti dreptul sa simtiti cum va simtiti, totusi, trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru comportamentele care urmeaza. Sa fii liber sa simti nu inseamna sa fii liber sa actionezi fara ratiune. Solicitati ajutor profesional daca va este dificil sa aveti un control al emotiilor sau al comportamentului emotional.
Emotiile reprezinta un avantaj pentru fiecare domeniu al vietii dvs. si sanatatea emotionala buna este la fel de valoroasa ca si sanatatea fizica buna. Va provoc sa va puneti emotiile in fruntea listei de prioritati.

Join The Discussion