Postari recente

Cum sa ai grija de relatiile tale

Ai lasat vreodata o carte pe un raft si ai uitat de ea? Ce se intampla cu cartea? Colecteaza prafl si, pentru ca nu se vede, isi pierde din uz. Ceva care a avut o data valoare in viata ta si era important, a fost eliminat si neglijat. Acelasi concept este valabil si pentru relatiile din viata noastra. Cat de multa valoare si efort puneti in oamenii din jurul vostru? Sunt ei importanti doar pentru o perioada in viata voastra si apoi ii lasati deoparte? Sau sunteti una dintre persoanele care isi dedica timp pentru a avea relatii fructuoase?

Cu totii iubim sa ne simtim apreciati de ceilalti si, in acelasi mod, prietenii, partenerii si familia noastra doresc sa simta acest sentiment. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti faci mereu timp sa petreci fiecare moment alaturi de ei, dar trebuie sa cauti un echilibru sanatos de a avea timpul tau de calitate si timpul „nostru” de calitate. Trebuie sa continuam sa avem propriul timp linistit, departe de cerintele constante ale vietii si trebuie sa ne straduim sa ne construim relatiile cele importante pentru noi, punandu-ne deoparte timpul cu ei. Cheia pentru ambele este calitatea cuvantului. Asigurati-va ca timpul pe care il putem petrece cu ceilalti este dedicat si consecvent.

Exista o veche zicala – „nimeni nu este o insula”, adica nu am fost creati pentru a trai singuri. Am fost facuti sa ne dorim prieteni si relatii, dar uneori uitam de lucrurile pe care trebuie sa le facem pentru a le mentine. O modalitate foarte buna de a incepe sa faceti acest lucru este de a face un inventar personal al relatiilor noastre. Exista persoane in viata mea pe care le apreciez, dar nu le-am aratat suficient? Exista persoane cu care ar trebui sa petrec mai mult timp?

Cu cat ne dezvoltam mai mult relatiile, cu atat mai interesante devin. Sa nu asteptam pana la zilele de nastere sau sarbatorile pentru a le permite celor din jur sa stie ca ne pasa si sa incepem sa reluam legaturile chiar astazi.

Join The Discussion