Viata

Nu e vorba despre tine- doar despre implicarea ta

Exista o multime de discutii despre gasirea scopului in viata. Cu totii dorim sa descoperim aceasta menire si pentru unii dintre ei gasirea ei devine uneori o obsesie.

Ne petrecem mult timp facand chestionare pe Facebook, citim carti si cautam un semn care ne va da o idee despre motivul pentru care suntem aici si ce intentionam sa facem. A trai o viata neimplinita pare a fi in topul listei temerilor noastre.

Lucrul pe care trebuie sa ni-l amintim cand ne cautam “scopul” este ca nu este de obicei despre tine, ci doar despre implicarea ta.

Acest “lucru” pe care esti destinat sa il faci este de obicei menit sa ii sustina pe ceilalti, si in acest proces, sa experimentezi cresterea si dezvoltarea personala. Pe scurt, scopul tau este mai mult despre ceea ce faci pentru a avea impact asupra altora decat despre propria persoana.

Dar cum se face ca devenim atat de auto-concentrati in cautarea sa? De cand scopul a devenit ceea ce “avem” si vrem sa aducem in jurul nostru? S-a transformat intr-un concept care a devenit mai egoist decat centrat pe altruism.

Calatoria spre descoperirea scopului conduce la acel loc unde ne simtim ca acasa si stim sa apreciem propria persoana. De multe ori suntem atat de consumati cu destinatia telului nostru, incat grabim procesul “devenirii”. In procesul de devenire, suntem capabili sa ii influentam si pe cei din jurul nostru-oameni care cauta incurajare, motivatie, inspiratie si un exemplu pentru propria lor calatorie.

Join The Discussion