Viata

Cum sa reduci durerea de epilare pentru a profita din plin de epilatorul tau

Nu este un secret faptul ca epilatoarele provoaca durere. Practic, epilatoarele sunt dispozitive care elimina mai multe fire de par din radacina prin rotirea pensei lor. Exista insa cateva modalitati de a evita pe cat posibil aceasta durere la epilare.

Modalitati rapide pentru reducerea durerii la epilare

Fata de metoda clasica de a te rade, epilarea este mai dureroasa. De aceea cel mai important sfat pe care oricine il poate oferi cuiva care a inceput recent sa se epileze este ca ar trebui sa suporte durerea de la inceput pana ce organismul se va obisnui cu aceasta. Este mai bine sa nu folosesti o manusa de racire inainte de epilare, cu scopul de a amorti zona respectiva. Astfel, porii se strang si multe fire de par ajung sa fie taiate si rupte la suprafata. Poti folosi aceste manusi dupa epilare. De asemenea, nu uita sa folosesti o crema hidratanta dupa fiecare sesiune.

Iata patru modalitati de a reduce durerea la epilare:

  1. Fa un dus in prealabil

Un dus in prealabil iti va deschide porii, un lucru indicat daca ai un epilator ce poate fi utilizat doar pe piele uscata. Si mai bine, daca ai un epilator ce poate fi folosit pe pielea umeda, alege sa te epilezi chiar in cada.

2. Exfoliaza-ti pielea

Daca exfoliezi pielea in mod corespunzator, celulele moarte sunt indepartate, ceea ce ajuta foarte mult la minimizarea numarului de fire de par interioare pe care le vei avea. Este indicat sa exfoliezi aproape zilnic, pentru rezultate optime. Poti utiliza o manusa de exfoliere, sau pur si simplu sa torni sare koscher in cada atunci cand faci baie. Procesul de exfoliere are si un rol secundar de a face ca pielea sa fie mai putin grasa, ceea ce impiedica parul sa devina plat. In consecinta, riscul de inradacinare a firelor de par este redus.

3. Tine pielea intinsa

In momentul in care esti pregtita sa indepartezi propriu zis firele de par din radacina, este bine sa tii pielea intinsa, va reduce din intensitatea durerii. Cu o mana poti tine epilatorul, in timp ce cu cealalta poti intinde pielea.

4. Incearca un epilator ce poate fi folosit atat pe piele uscata, cat si pe piele umeda

Cea mai buna solutie, in cazul in care nu rezisti la durere, este sa achizitionezi un epilator Braun Silk-epil 9961 Wet&Dry pentru a fi folosit pe piele uscata si umeda, pe care il poti folosi in dus. Porii se deschid, iar parul poate fi indepartat din radacina mult mai usor. Pentru unele femei, dezavantajul ar putea fi faptul ca firele de par devin prea moi si incep sa fie taiate de epilator de la suprafata pielii, in loc sa fie smulse.

Un alt lucru care ajuta la reducerea durerii de epilare este obtinerea unui epilator care are un numar mai mare de pensete. Cum ajuta acest lucru? Numarul de treceri necesare eliminarii tuturor firelor de pari este redus, ceea ce reduce riscul de iritare. Este indicat sa achizitionezi un epilator cu cat mai multe pensete.

Join The Discussion