Fără categorie

Uneori trebuie sa mergi inapoi pentru a merge inainte

Cu totii am avut momente cand ne-am simtit coplesiti sau suprasolicitati. Ca si femei, ni se spune ca „putem avea totul”, dar nimeni nu ne spune ce inseamna asta de fapt. Nu primim avertismente in avans ca vor exista zile in care nu vom dormi suficient, or momente in care vom simti ca doar functionam in loc sa inflorim, pentru ca incercam cu disperare sa multumim toti oamenii. Nimeni nu ne spune ca, chiar daca suntem inconjurati de oameni, ne vom simti uneori singure. Ne este prea frica sa aratam altora ca nu suntem o versiune mai slaba a Femeii Fantastice si sa cerem ajutor.

Nimeni nu ne spune ca e in regula ca uneori sa simtim ca nu ne descurcam.

Asa ca mergem tot inainte, chiar daca uneori simtit ca in orice moment acel „ne descurcam tocmai bine” se poate prabusi intr-o gramada de bucati. Muncim mai greu si ne repetam orice mantre care ne sugereaza sa continuam sa fim in miscare, cu orice pret.

Dar, a merge inainte nu este intotdeauna raspunsul.

Uneori, trebuie sa ne intoarcem inapoi pentru a merge mai departe, iar a merge inainte inseamna sa faci intai un pas lateral. Uneori, sa mergi in fata inseamna ca, in loc sa apesi pe butonul „Usor”, trebuie sa-l apesi pe acela de „Resetare”. Nu suntem roboti. Trebuie sa ne refacem. Sa ne reimprospatam. Sa ne acordam timpul de a ne reincarca. Daca incercam constant sa facem lucrurile sa se intample si sa mergem tot inainte, nu vom avea ocazia sa invatam lectiile pe care le avem de invatat. Daca suntem atat de ocupate incat nu ne oprim niciodata sa reflectam, atunci este posibil sa ratam raspunsul la acea problema care ne macina de zile intregi. Daca nu ii permitem niciodata corpului nostru sa stea linistit si sa se reincarce, atunci poate lua el uneori decizia in locul nostru, de a se retrage o clipa din cursa asta. Mintea, trupul, inima si spiritul nu sunt proiectate pentru a fi mereu in miscare, fara o sansa de a se completa. Ne-o datoram noua insine sa ne acordam timpul necesar vindecarii, prin refacerea noastra. Nu poti turna dintr-o ceasca goala mai mult decat poti alerga pe un rezervor gol.

Join The Discussion