Viata

Cum sa proiectezi un plan de cablare electrica pentru bucatarie in care sa incluzi si hota incorporabila

Tocmai te-ai decis sa proiectezi un plan de cablare electrica pentru bucatarie, iar hota incorporabila este un accesoriu indispensabil?

Bucataria electrica se poate realiza cu usurinta prin crearea mai intai a unui plan de cablare electrica. Atunci cand iti planifici aceasta cablare, trebuie sa tii cont de numeroase aspecte.

Un bun plan este sa iei in considerare si aparatele pe care le vei achizitiona in viitor, precum hota incorporabila de bucatarie, nu doar cele pe care le ai in prezent. Este bine sa adaugi cateva puncte suplimentare in locuri mai greu accesibile, cum ar fi colturile deasupra dulapurilor, langa chiuveta si peste dulapurile foarte mici.

Cum arata un plan tipic de cablare a bucatariei?

Circuitele mici de ramificatie a aparatelor

Un circuit de ramificatie al aparatului preia energia de la una sau mai multe iesiri la care aparatele sunt conectate si care nu au corpuri de iluminat conectate permanent, adica care nu sunt conectate la o parte a aparatului.

Codul National Electric arata ca un circuit de sucursala generala este un circuit care furnizeaza doua sau mai multe recipiente sau iesiri pentru iluminat si aparate.

Cerintele minime ale NEC impun ca sala de mese, camara si bucataria, inclusiv prizele de intrare, sa fie alimentate de cel putin doua circuite separate de 20 de amperi.

Desigur, vei dori sa adaugi mai multe prize si circuite pentru o mai buna comoditate. Aminteste-ti ca adaugarea de prize suplimentare la aceste circuite este permisa atat in camara, cat si in sala de mese si bucatarie.

Circuitele de bucatarie

Circuitele de bucatarie ar trebui sa includa masinile de spalat vase, frigiderele, cuptoarele cu microunde, cuptoarele electrice, gamele eletrice si un circuit recpientelor pentru sala de mese.

Contractorii

Incearca sa iti imaginezi unde vei folosi fiecare aparat mic pe care il ai si pozitioneaza corespunzator prizele. Aminteste-ti ca este necesar un orificiu de evacuare in limitele a doua picioare de fiecare parte a chiuvetei si o iesire la mai putin de doi metri de la capatul contorului.

Join The Discussion