Fără categorie

A renunta sau a ramane intr-o relatie?

Am fost acolo. Stiu cum ar fi sa aveti o batalie intre inima, minte si realitate despre cum ar trebui sa va indepartati de o relatie sau sa ramaneti in ea. Va intrebati daca ar trebui sa o scoateti, daca ar trebui sa incercati mai mult. Incerci sa te convingi ca poate, in timp, se va schimba. Nu te va lovi din nou. Va fi credincios. Nu te va minti din nou. Exista semne de stagnare, de lipsa de respect, de o incurcatura inegala sau de lipsa de atractie.

Am fost acolo. Am muncit noaptea dupa noapte. Am gasit scuze. Mi-am compromis valorile, pacea si legatura mea cu Dumnezeu intr-o relatie care nu a fost pentru mine. Chiar am negociat cu Dumnezeu. De ce am ramas? Din unul sau mai multe motive, ramanem intr-o relatie: am vrut ca el sa fie unul. Cred ca, intr-un fel, am fost obosita de relatii esuate. Din moment ce era un tip bun si era cu adevarat, m-am gandit sa trec peste niste lucruri. Mi-am trecut cu vederea incertitudinea despre abilitatea lui de a pleca dupa altele, daca nu eram casatoriti.
Uneori, ati petrecut atat de mult timp impreuna. Ai investit bani. Ai investit emotii. Ai investit efort. Ai facut dragoste impreuna. Uneori, ti-e frica sa incepi. Ti-e teama ca nimeni altcineva nu te va dori.

Dumnezeu nu este autorul confuziei sau fricii. Deci, daca va simtiti confuzi sau va temeti de o relatie intima, acesta este un semn puternic pe care nu trebuie sa il ignorati. Ganditi-va la valorile, prioritatile, temerile, nesiguranta, scopul, planurile si viitorul dumneavoastra. Ganditi-va la relatia voastra cu Dumnezeu atunci cand incercati sa decideti daca ar trebui sa mergeti sau daca ar trebui sa ramaneti. Uneori, este doar inamicul care vrea sa renunti la un lucru bun. Uneori nu este. Fii sincer cu tine insuti despre cum simti cu adevarat si despre relatia ta. Nu lasati dragostea, sau ceea ce credeti ca este iubire, sa va impiedice judecata. Nu lasa frica sau insecuritatea sa va incurce judecata.

Nu permiteti ca opiniile sau asteptarile oamenilor sa va inece vocea interioara.
Intrebati-va: „Care este motivul meu pentru plecarea sau sederea? Ma simt mai bine cu aceasta persoana? Viata este mai buna cu aceasta persoana? Valorile lui sunt aliniate cu a mea? Pot fi eu in public si privat cu el? Isi sustine viziunea? Este cine vrea Dumnezeu pentru mine? „Mai presus de toate, cere-i lui Dumnezeu. El va va arata cu siguranta ce decizie sa faceti. Dar, fiti deschisi sa primiti si gata sa raspundeti la raspunsul pe care El vi-l da, chiar daca nu este cel pe care il asteptati.

Cred cu adevarat ca majoritatea, daca nu chiar tot timpul, adanc in inimile noastre, stim daca ar trebui sa incheiem o relatie sau sa ramanem in ea. Incercam doar sa gasim motive suficiente pentru a ramane. Si gasim motive sa plecam. Dar, cu intelepciune, vocea, smerenia si curajul lui Dumnezeu, vom sti ce sa facem si vom gasi puterea de a face acest lucru – fie ca este vorba de a renunta sau de a ramane.

Join The Discussion