Fără categorie

Invata sa plantezi speranta

Viata este o serie de evenimente care ne modeleaza, ne schimba si ne construiesc. De cate ori ne uitam la lucrurile care se intampla si ne intrebam cum vom trece prin ele. In acele vremuri, ne simtim obositi, suprasolicitati, coplesiti si peste capul nostru. Dar daca v-ati uita la toate, e gresit? Ce-ar fi daca viata nu v-a aruncat cu adevarat? Ce-ar fi daca tot ceea ce ati crezut ca merge prost, mergea de fapt la dreapta?

Nu vorbesc despre a aborda „viata ca o cutie de zapada si curcubeu”. Nu vorbesc despre puterea gandirii pozitive sau chiar despre a va lipi capul in nisip si ignorati provocarile care va privesc in fata. Vorbesc despre recunoasterea faptului ca fiecare lucru care vi se intampla este de fapt sa plantati o samanta. Am auzit cu totii zicand sau ati vazut memoria internetului „cand credeati ca ati fost ingropat, ati fost de fapt plantati” (sau o versiune a aceluiasi concept) – dar stii ce inseamna cu adevarat? Semintele sunt pastai de potential. Ei tin in ei promisiunea de ceva minunat. Dar orice este blocat in interiorul exteriorului acela dur poate iesi doar odata ce a fost plantat. Acolo se afla, singur, in intuneric, pana cand isi termina procesul de dezvoltare si crestere. Dar semintele nu pot creste fara a fi hranite. Ei au nevoie de nutrienti, de lumina (caldura) si de apa pentru a le intari in timp ce se dezvolta.

Sunteti sol si tot ceea ce se intampla in viata voastra este o samanta plantata in voi. Cresterea se produce numai atunci cand suntem provocati si impinsi din zonele noastre de confort. Semintele cresc numai dupa ce au fost plantate si li se permite sa se radaceasca. Circumstantele si situatiile care vin in calea noastra sunt oportunitati de a planta inca o alta samanta de potential. Din aceste experiente avem privilegiul de a avea solul nostru si de a crea noi oportunitati de crestere. Perspectiva noastra si modul in care raspundem (nu reactionam) la lucrurile care se intampla vor forma fructele care cresc din aceste seminte.

Deci ce seminte permiteti sa fie plantate in voi? Amaraciune? Resentiment? Deznadejde? Depresia? Furie? Sau recunoasteti circumstantele dvs. ca oportunitati in plantarea semintelor de rezistenta? Curaj? Seminte de determinare? Seminte de fericire? Seminte de pace? Seminte de succes? Seminte de speranta? Toate semintele (imprejurarile) pot arata acelasi lucru plantat, dar fructul (sau lipsa) care rezulta ca rezultat este de pana la noi. Orice ai hrani va creste. Deci, care sunt semintele pe care le plantati?

Join The Discussion