Povesti

3 modalitati de a-ti ajuta copiii sa devina ordonati – I

Dupa intrebare „Cum pot sa-l fac pe sotul meu sa scape de lucrurile lui inutile?” urmatoarea intrebare pe care o primesc este: „Cum ii ajut pe copiii sa nu fie atat de dezordonati?”

Unii dintre copiii nostri vor fi ordonati de la nastere. (Este vorba despre copii care, la fel ca fiica mea Kimberly, nu numai ca isi aliniaza animalele de plus in pat, dar ii si roteste: cine este in fata azi, asa ca niciunul dintre ei nu se simte lasat pe diafara.) Dar sunt alti copii (fiul meu Justen) , care doresc doar sa-si joace jocurile video, ignorand aglomeratia din camera lui.

Cand vine vorba de copii dezordonati, am vazut ca parintii incearca totul, de la sisteme de stele pana la luare de mita. Dar am vazut un singur truc care functioneaza – modelarea pentru copii este esentiala.

Modelul care pune lucrurile la loc

Fiica mea vitrega, Amanda, este directoare prescolara, ea invata personalul ei cum sa modeleze comportamentul dezordonat pentru copiii lor. In timp ce aduna provizii pentru un proiect de ambarcatiuni, vorbeste cu voce tare despre fiecare actiune. „Scot foarfeca din sertarul utilitar. Iau lipiciul din dulap. Pun toate materialele in cosul de ambarcatiuni de pe masa pentru a le folosi. ” Si apoi, cand s-a terminat proiectul, „Mm readus lucrurile in sertarul de utilitati. Pun adezivul in dulap. ” Vorbind prin actiunile noastre ii ajuta pe copiii nostri sa cunoasca lucrurile potrivite si cand sa le faca.

Join The Discussion