Povesti

Cum imi invat copilul sa fie ordonat – II

Modelul care da lucruri departe

Copiii nostri trebuie sa ne vada oferind hainele pe care nu le purtam, gadgeturile pe care nu le folosim si decorul pe care nu il iubim. Cand vine vorba despre modul in care declansam ca adulti, am un sistem cu trei intrebari:

Iti place?

Il folosesti?

L-ai cumpara din nou?

Cand vine vorba de copii, iata trei intrebari similare de dimensiuni pentru copii pe care le puteti pune pentru a-i ajuta sa-i integreze intr-o decizie.

Este ceva pe care il utilizati in prezent (sau purtati)?

Este ceva care te face fericit pe tine sau pe un membru al familiei cand il vezi?

Este ceva pe care il veti folosi cu siguranta in urmatoarele sase luni?

Copilul dvs. va avea nevoie de ajutor pentru navigarea acestei intrebari. Da, este posibil ca copilul tau sa aiba nevoie de un pic de ploaie in urmatoarele sase luni, dar daca acesta este deja strans, este timpul sa-l dai.

Daca puteti raspunde da la una sau mai multe dintre aceste intrebari, gasiti o casa pentru acel obiect. Daca nu, pleaca.

Sarbatorirea curateniei

Este important ca copiii sa nu vada ca se confrunta cu dezordinea ca pe o pedeapsa. De fapt, le putem arata copiilor cum declansarea duce la mai multa distractie, mai multa creativitate si mai mult timp cu familiile noastre. Ceea ce lumea vede ca sarcini neplacute, demonstram ca distractie subliniind recompensa.

Folosind declaratii de genul: „Sa stergem ultimul proiect, astfel incat sa putem incepe jocul nostru cu Nume de cod”, arata o relatie intre resetarea spatiului nostru si crearea unei activitati distractive.

Proiectarea unei culturi a declansarii va ajuta nu numai copiii, dar si sa va schimbe mentalitatea atunci cand vine vorba de crearea unei case care sa fie distrasa si plina de dragoste.

Join The Discussion