Fără categorie

Schimbarea atitudinilor cu privire la munca femeilor

Desi femeile constituie acum mai mult de jumatate din forta de munca, societatea inca nu le ofera o trecere pentru a pastra o locuinta ordonata. In timp ce o multime de oameni nu se asteapta ca un barbat sa-si intretina o casa fara pata, daca trage o saptamana de 60 de ore, oamenii privesc femeile ca si cum ar fi coarne incoltite daca ar trebui sa neglijeze praful.

Oamenii trebuie sa realizeze ca rolurile si timpurile s-au schimbat. Puteti imparti forta de munca in gospodarie, oricat doriti. Daca esti inebunita sa incerci sa le faci pe toate, incearca aceste sfaturi care m-au ajutat.

Sambata dimineata este de obicei timpul de curatare in gospodaria noastra. Cand S.O. si eu m-am mutat pentru prima data impreuna, el m-ar fi intrebat intotdeauna: „Ce sa fac?” Aceasta afirmatie a starnit nervii – de ce este de asteptat ca femeia sa fie cea care stie ce trebuie facut? In loc sa ma lupt, am asteptat pana sa fiu calm si am discutat despre energia mentala implicata in gestionarea unei gospodarii.

Uita-te la programele tale: daca unul dintre voi functioneaza considerabil mai mult timp decat celalalt, este rezonabil ca partenerul dvs. sa ia amploarea.

Alocati sarcini specifice: In felul acesta, stiti de ce sarcini sunteti responsabili – si puteti refuza sa lasati in minte responsabilitatile celuilalt. Sigur, este placut sa aduca un ajutor suplimentar atunci cand poti, daca vrei sa luminezi putin ziua celeilalte persoane. Insa scopul unei liste de corozi alocate este acela ca nu ar trebui sa va asteptati ca acestia sa ramburseze bunatatile care nu se afla in sarcinile atribuite. Amandoi aveti o lista cu indatoririle pe care stiti ca le aveti de indeplinit in fiecare saptamana.

Mentineti liniile de comunicare deschise: Uneori, programele dvs. se vor schimba. Daca unul dintre voi are o saptamana aglomerata, comunica-ti nevoia de ajutor suplimentar in timpul respectiv.

Join The Discussion