Povesti

Separati actul de a esua de cine sunteti ca persoana

Inca imi amintesc ca stateam pe patul caminului meu de la colegiu, cu cateva cutii de carton la picioarele mele. Era septembrie 2001. Si nu impacheteam pentru a-mi incepe anul. Imi faceam pachetul pentru a merge acasa.

Nu reusisem la facultate. Dar nu din cauza notelor, nu am reusit din dorinta de a fi acolo. Ceea ce lucram de ani de zile si-a pierdut brusc atractia. Parintii mei au imprietenit o casatorie rupta, tara se clatina din 9/11 si mi-a fost foarte dor de prietenul meu de liceu, acum sotul meu. Nu-mi puteam imagina ca raman la facultate cu orele pe care urma sa le dispretuiesc. Deci, am facut de neconceput – am renuntat la o bursa minunata si la sansa de a continua visele in cariera de a deveni dietetician. Am renuntat ca sa pot veni acasa.

Chiar si ani mai tarziu, am considerat ca nu termin facultatea ca fiind unul dintre cele mai mari esecuri ale vietii mele si m-am straduit sa trec peste ea. Abia acum, dupa douazeci de ani, pot privi inapoi cu o perspectiva clara. Cred ca am invatat un lucru sau doua despre esecurile din trecut.

Timp de atat timp, m-am definit prin notele mele, prin ce cariera as putea urma, prin faptul ca am avut „succes”. Cand am renuntat la facultate, mi-am pierdut speranta de a realiza multe dintre aceste lucruri. Am inceput sa ma definesc ca un esec pentru ca am esuat. In multe feluri, am fost rupta.

Nu cred ca este o coincidenta ca Dumnezeu mi-a atras atentia in acest timp. In ruperea mea, m-am intors spre El. In ruptura mea, am gasit speranta – si o valoare care nu se bazeaza pe ceea ce am realizat, ci in cine am avut incredere.

Join The Discussion