Povesti

O privire interioara asupra ultimului album al lui Beyonce – II

Oneka LaBennett, profesor de studii americane si etnie la Universitatea din California de Sud, afirma ca „Daca Limonada este despre toate lucrurile afro-americane, atunci Black is King este despre toate lucrurile africane”. LaBennett continua spunand ca Black is King este o evolutie pentru Beyonce, care si-a sarbatorit intotdeauna Blackness-ul prin medii precum videoclipuri sau versurile melodiilor sale. Cea mai mare sarbatoare a Black skin de pe album este piesa „Brown Skin Girl”. Cantecul spune: „Fata cu piele maro, pielea ta la fel ca perlele”, facand aluzie, de asemenea, ca tenul brun este o bijuterie pretioasa care merita lauda pentru frumusetea si diversitatea sa.

Un alt lucru care arata in negru este King este evolutia lui Beyonce ca artist. De la zilele ei in Destiny’s Child pana la cariera ei solo, Beyonce a continuat sa ramana relevanta si favorita a fanilor. Cum o face? Potrivit Kiana Fitzgerald, scriitoare la National Public Radio, se datoreaza faptului ca ii poate invata pe ascultatori cum sa o iubeasca nu doar pe ea, ci si sa iubeasca pe ceilalti si pe ei insisi. Fitzgerald spune: „De-a lungul carierei sale, a construit o voce care poate fi vanduta fiecarui post de radio, canal TV – orice piata pe care ti-o poti imagina”.

Cu timpul si intentionalitate, ea a construit o platforma suficient de robusta pentru a face afirmatii indraznete. Combinata cu dorinta sa de a evolua, Beyonce ramane o artista atemporala in varful jocului sau intr-o industrie predominant masculina. Nu numai ca este dispusa sa creasca, dar si lucreaza din greu pentru a se asigura ca munca ei va ramane atemporala si relevanta. Intr-o perioada in care tensiunile rasiale sunt mari, acest film le aminteste oamenilor de culoare ca esti puternic si ca nimeni nu poate lua aceasta putere.

Join The Discussion