Viata

Cum se pastreaza flacara intr-o relatie – II

Una dintre cele mai bune modalitati de a cultiva intimitatea emotionala este de a face un control zilnic al capului / inimii. Psihologul John Gottman vorbeste despre importanta ca verificarea capului / inimii sa devina capete de carte zilnice pentru cupluri. Primul control al capului / inimii nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-10 minute si se face dimineata inainte ca un cuplu sa se indrepte spre zi. Capul este orice lucru pe agenda dvs. pentru ziua respectiva, cum ar fi programarile, sarcinile pe care trebuie sa le indepliniti si termenele pe care trebuie sa le indepliniti. Inima este ceea ce simti si de ce. Un bun ghid pentru acest lucru este nebun, trist, bucuros sau frica si de ce.

Sentimentele pot fi alimentate de obicei pe doua niveluri. Primul este ca pot fi conectati la punctele de pe agenda (cap) pentru ziua respectiva, cum ar fi sa te simti suparat pentru o intalnire pe care o ai cu un supraveghetor care nu-ti place. In al doilea rand, sentimentele pot fi total lipsite de legatura cu sarcinile zilei si, in schimb, pot fi un curent subteran pe care il simtiti, cum ar fi tristetea din cauza problemelor intr-o prietenie importanta sau frica pentru siguranta locului de munca.

Nebunii, tristii, bucurosii sau frica si de ce abordarea poate fi cu adevarat utila pentru barbati, in special, deoarece ofera un ghid concret cu privire la modul de a-si impartasi sentimentele.

 

Join The Discussion