Postari recente

Sfaturi despre cum poți naviga în siguranță pe internet

Văzând cum mediul online și interconexiunile online se dezvolta pe zi ce trece, datele tale personale sau conturile bancare, odată introduse pe un site care teoretic este bine securizat, sunt deja în pericol. Așa numiții hackeri sau infractori cibernetici reprezintă a doua problemă, să nu uităm și de companiile de tehnologie sau instituțiile guvernamentale care deja îți pot monitoriza orice activitate fără ca tu să-ți dai seama.

Dacă ții atât de mult la integritatea ta în mediul online și dorești mai multă transparență în timpul navigării pe internet, continuă să citești ceea ce îți voi scrie mai jos.

Rețeaua Wi-Fi: cât de periculoasă poate fi?

Probabil unul dintre cele mai ușoare moduri prin care un hacker poate accesa rapid informațiile tale este prin rețelele Wi-Fi nesecurizate. Singura adresa la care vor fi depistate toate ilegalitățile va fi locația unde se află routerul tău. Orice ai face, doar asigură-te că ai o parolă foarte bună la internet și nu o lași la îndemâna oricui.

Cum să-ți oprești Smart TV-ul din a te spiona

E un subiect destul de controversat, mai ales în ultima perioadă. Dintre toate dispozitvele smart televizorul poate fi unul dintre cei mai buni intermediari între tine și alte persoane dornice să-ți cunoască informațiile personale. Am primit o informație destul de utilă, dat fiind faptul că cei de la toptelevizoare.ro promovează tehnologia Smart în rândul televizoarelor. Spre exemplu, producătorii de televizoare ascund o funcție prin care îți pot monitoriza activitatea. Pentru televizoarele smart de la Samsung aceasta se poate dezactivă astfel: intrați în Smart Hub-ul televizorului > Terms & Policy > SyncPlus and Marketing > dezactivați această funcție. Vă las aici și un video:

Cum mai poți evita furtul de indentitate

La cât de multe informații circulă și câte se pierd, datele noastre sunt într-un risc continuu. Ce urmăresc, mai exact, criminalii din acest mediu cibernetic: nume, adrese, zile de naștere sau diverse parole. Toate acestea pot fi folosite pentru crearea unor acte false de indentitate sau pentru frauda cu carduri de credit.

Persoanele care se ocupă cu furtul de identitate pot chiar să-ți utilizeze resursele financiare de pe cardul de credit fără ca tu să-ți dai seama. De asemenea, ei pot chiar să deschidă noi conturi bancare sub identitatea ta și să se folosească de acele conturi pentru a extrage sume mari de bani, urmând ca orice sancțiune să fie aplicată pe persoana din spatele acestei identități.

În anumite țări există un sistem prin care poți opri deschiderea oricărui cont bancar sau oricăror operațiuni bancare efectuate pe numele tău.

2 Comments

  1. Theo 18 noiembrie 2020

Join The Discussion