Fără categorie

Nu-ti fie teama sa fii tu pe ringul de dans

Vara este un sezon plin de multe activitati si evenimente, inclusiv nunti. In timp ce celebrarea casatoriei aduce familii si prieteni impreuna pentru a asista la unirea a doi oameni indragostiti, receptia ulterioara deschide si ceva pentru toti cei prezenti: ringul de dans. Multi oameni se simt destul de confortabil in acea noapte, indiferent de situatia data, dar exista inca o multime de indivizi care ezita mai degraba atunci cand vine vorba de a fi prinsi in bataia muzicii.

Nu este neobisnuit sa auzi oamenii spunand: „Oh, nu dans”, sau „Sunt o dansatoare oribila”. Desi exista un diagnostic real al cazurilor severe de teama de dans, cunoscut sub numele de chorofobie, majoritatea oamenilor care refuza sa danseze pur si simplu, deoarece le este teama ca vor arata prost si ca altii ii vor judeca. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor de pe ringul de dans sunt atat de preocupati de propriile lor aparitii in dans, incat nu se concentreaza asupra a ceea ce arata ceilalti in jurul lor.

„Odata ce dansatorii ezitanti incep sa danseze, ei pot descoperi ca se slabesc destul de repede”, au aratat unii cercetatori in diferitele studii realizate. Dansul reduce de fapt anxietatea si imbunatateste imaginea corpului. Ar putea parea ironic faptul ca o activitate care, de multe ori, face ca oamenii sa aiba un stres inutil, intr-adevar reduce nivelul de stres, dar nu ar fi pentru prima data cand oamenii vor supraanaliza ceva care ar trebui sa fie placut.

Join The Discussion