Fără categorie

Cum sa stai departe de orice boala

Cum sa evitati sa va imbolnaviti?

In aparenta timp, COVID-19 (denumit anterior coronavirus) a devenit cea mai mare problema de sanatate experimentata in multi ani. Aceasta a starnit alarma la nivel mondial in masura in care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat o urgenta globala pentru sanatate si multe tari inregistreaza o crestere a cazurilor confirmate.

Conform OMS , peste 100 de tari au raportat acum cazuri de COVID-19 confirmate de laborator si potential mortale .

In prezent nu exista niciun vaccin care sa previna sau sa trateze COVID-19, asa ca toti trebuie sa acordam o atentie deosebita si sa facem tot ce putem pentru a evita expunerea atat la acest nou virus, cat si la gripa. Conform Centrelor de control si prevenire a bolilor (CDC), mai presus de toate, trebuie sa ne spalam pe maini des si sa o facem corect.

Conform CDC, etapele corespunzatoare pentru spalarea mainilor includ, in ordine secventiala, udarea mainilor cu apa calda sau rece si apoi oprirea robinetului. Lansati-va mainile frecandu-le impreuna cu sapunul. Lansati spatele mainilor, intre degete si sub unghii si frecati-va energic mainile timp de cel putin 20 de secunde. Clatiti-va bine mainile cu apa curgatoare curata si apoi uscati-va mainile cu un prosop curat sau uscati-le cu aer.

Alte sfaturi care va ajuta sa evitati COVID-19 includ sa nu aveti contact strans cu persoanele bolnave si sa nu va mai atingeti ochii, nasul si gura. Ori de cate ori poti, acopera-ti tusea sau stranutul cu un tesut si arunca-l imediat. Veti dori, de asemenea, sa curatati si sa dezinfectati obiectele si suprafetele atinse frecvent folosind un spray de curatare sau stergere obisnuita.

Una dintre cele mai mari intrebari pentru multi este sa cumpar o fateta si sa o port pentru a evita COVID-19?

Conform CDC, persoanele care sunt bine nu au nevoie sa poarte o fateta pentru a se proteja de bolile respiratorii, precum gripa sau COVID-19. Facemask-urile trebuie purtate numai de catre persoanele care prezinta semne de gripa sau COVID-19 pentru a ajuta la prevenirea raspandirii virusurilor la altii.

In timp ce COVID-19 este in mare parte un virus respirator, CDC spune ca simptomele includ disconfort gastrointestinal (greata, varsaturi sau diaree), febra si tuse uscata inainte de aparitia simptomelor respiratorii. In unele cazuri, virusul poate provoca pneumonie si poate pune viata in pericol.

Join The Discussion