Viata

Sunt o femeie, nu sunt excelenta la curatenie si este in regula! – I

Cel mai mare compliment al mamei mele a fost intotdeauna: „Ea tine o casa curata”. Daca ar trebui sa arunce o firimitura de chip in sufrageria ei, va scoate aspiratorul mai repede decat Danica Patrick facand o intoarcere stransa. In mod legitim se mandreste cu aspectul casei sale.

Cat despre mine, pe de alta parte, consider curatarea unui rau necesar. Daca aduc iepurasii de praf o data pe saptamana sau mai mult, hei, treaba mea este terminata. Nu este faptul ca imi place sa traiesc precum Pigpen cu faima „Charlie Brown”, dar alte lucruri au prioritate in viata mea. Partea fericita a muncii casnice din gena Martha Stewart mi-a trecut – si este in regula.

Femeile si munca secundara

In multe relatii, femeile continua sa faca partea leoasei din curatenia casnica. Femeile din Romania continua sa efectueze inca doua ore de lucru menajer decat barbatii in fiecare zi. Noi nu efectuam doar forta de munca – ne asiguram ca copiii au temele si pranzurile la pachet si ca paturile lor sunt gata. Nu conducem doar echipa, o gestionam – si asta necesita un muschi mental considerabil.

Daca ati putea pune un pret pe ceea ce face femeia obisnuita, sa spunem doar ca structura puterii economice din Romania s-ar schimba peste noapte. Intr-o estimare, ar costa 162.581 de dolari pe an pentru a realiza sarcinile unui parinte in sedere la domiciliu. Si asta este doar partea de crestere a copiilor si de gospodarie! In prezent, multe femei indeplinesc cea mai mare parte a acestor sarcini, gestionand, de asemenea, locuri de munca cu norma partiala sau cu norma intreaga.

In relatia mea, S.O. se ocupa cu majoritatea curatarii. Imi indeplinesc unele sarcini – nu am inversat doar dinamica traditionala masculin-feminin. Eu sunt cel mai mare iubitor de caini din relatia noastra, asa ca gestionez datoria cainelui. Ador si gatitul. Hei, eu sunt un scriitor de sanatate si in primul rand si imi place in mod legitim sa biciuiesc creatiile pe care le descoper in cercetarile mele. Ma mandresc ca faca mese hranitoare familiei care raspund nevoilor lor nutritionale in timp ce o fac sa zambeasca.

Dar cand vine vorba de a face curat, asta este totul pe S.O. Nu am stapanit niciodata arta de a spala vasele murdare si nu am nicio dorinta de a invata. Acelasi lucru este valabil si pentru rufe pliabile. Daca nu ar fi pentru dulceata mea, dulapul meu de lenjerie ar semana cu un morman aleatoriu de cearsafuri si prosoape umplute cu vointa. Multumesc bunatate Partenerului meu pentru poate plia o foaie montata ca un sef!

Join The Discussion