AcasăTimp Liber4 activități smart pentru tineri vara aceasta

4 activități smart pentru tineri vara aceasta

Perioada verii este una care te îndeamnă la vacanță, dar se poate dovedi utilă mai ales dacă ești încă student sau proaspăt absolvent în căutarea unui loc de muncă. Poate mai mult ca oricând, provocările de pe piața muncii implică dezvoltare continuă și adaptare constantă pentru o perspectivă mai clară asupra viitoarei tale cariere.

Curiozitatea și energia sunt două dintre atuurile tale, așa că folosește-le în avantajul tău pentru a-ți construi viitorul pas cu pas. Îți prezentăm mai departe 4 idei de activități smart pentru vara aceasta care să te ajute să te dezvolți atât pe plan profesional, cât și personal.

  1. Construiește pas cu pas cariera ta

Companiile sunt în căutarea unor noi talente, mai ales pe timpul verii, așa că ia în considerare să faci un internship. Poate că ești deja familiarizat cu procesul dacă ai mai făcut acest lucru în timpul facultății. În schimb, dacă îți dorești un proiect pe o perioadă mai lungă de timp, aplică direct pentru un job part-time sau full-time.

Indiferent de alegerea ta, vei avea ocazia să interacționezi cu angajații, vei afla mai multe lucruri despre cultura organizațională a companiei și vei lucra cu diferite sisteme de lucru. Pentru că ești la început de drum, iar presiunea nu este mereu atât de mare, ai oportunitatea de a învăța și experimenta diverse idei. 

  1. Explorează o idee de start-up 

Poate că ai fost inspirat de unul dintre proiectele din facultate sau pur și simplu ai o idee de afacere influențată de viața de zi cu zi. Începe prin a pune bazele unui prototip, adică unei reprezentări a produsului tău. După aceea, testează dacă ideea ta vine să rezolve nevoile clienților și dacă aduce un plus de valoare.

În construirea prototipului, folosește orice material pe care îl consideri potrivit, de la o reprezentare fizică a produsului, schițe, până la o interfață digitală. De asemenea, încearcă să faci tranziția de la schițe la o variantă digitală pe care să o construiești cu ajutorul unor tool-uri online gratuite. Analizează atent toate punctele de interacțiune posibile dintre client și prototip și alege varianta potrivită în funcție de tipul produsului tău. Și nu uita cel mai important lucru: cere permanent feedback potențialilor clienți pentru a putea îmbunătăți și elimina părțile care nu sunt esențiale.

  1. Înscrie-te ca voluntar 

Cele mai citite articole

Voluntariatul este o modalitate prin care îți poți dezvolta abilitățile de comunicare și lucru în echipă și vei afla cum să prioritizezi și să-ți organizezi mai bine taskurile. Alege dintr-o varietate de domenii, fie că sunt legate sau nu de facultatea ta, precum cel educațional, sportiv, social, ecologic sau cultural. 

În plus, vei putea să-ți descoperi diverse atuuri care să te ajute în dezvoltarea ta personală. Pentru că ești implicat în comunitate, vei avea șansa să cunoști oameni diverși și să legi noi prietenii. Iar toate aceste aspecte vor contribui puternic la satisfacția personală.

  1. Investește în dezvoltarea personală

Canalizează-ți energia și vitalitatea pentru a învăța ceva nou care să te ajute mai departe. Alege dintr-o varietate de cursuri, precum cele de IT, design digital, contabilitate sau perfecționarea unei limbi străine. Dacă vrei să îți îmbunătățești abilitățile de comunicare, poate ai fi  interesat de un curs de public speaking sau de brand personal.

În paralel, învățarea unui sport nou, pe lângă beneficiile oferite de mișcare, îți va oferi și mai multă bună dispoziție, putere de concentrare și motivare. Iar îmbunătățirea stării fizice te ajută să fii mai productiv și concentrat, cu beneficii pozitive și asupra dezvoltării tale profesionale.

Alege și adaptează ideile prezentate mai sus, astfel încât să se potrivească planurilor tale. Cu o abordare atentă și inteligentă, activitățile din această vara te vor aduce cu un pas mai aproape de cariera dorită.

Sursă foto: Unsplash

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari