AcasăSanatate5 semne ca ai nevoie de un implant dentar

5 semne ca ai nevoie de un implant dentar

5 semne ca ai nevoie de un implant dentar

Oricat de performanta si comoda ar fi o proteza dentara, ea poate crea probleme legate de consumul anumitor alimente. Alunecarea ei si folosirea adezivilor devine la un moment dat suparatoare si orice persoana isi doreste sa poata conta pe proprii dinti. 

La Dental Elite se poate realiza un implant dentar, fie ca persoana nu mai doreste sa foloseasca proteza, fie ca are dureri sau dinti rupti sau crapati, care nu se mai pot recupera. Teama de a zambi din cauza lipsei unor dinti se poate elimina cu succes prin procedura implantului si rezultatele uimitoare ale progresului in acest domeniu. Iata 5 dintre cele mai frecvente motive pentru care o persoana are nevoie de un implant dentar.

1. Lipsa unuia sau mai multor dinti naturali

Lipsa dintilor poate fi jenanta, ingreunand alimentatia adecvata si determinand persoana sa se simta incomod sa zambeasca in public. Implanturile dentare sunt dinti protetici complet functionali, proiectati sa arate si sa se simtă la fel ca proprii dinti naturali. Persoana se va putea bucura de o masticatie adecvata si isi va recapata zambetul pierdut.

2. Dinti rupti sau crapati, care nu mai pot fi salvati

Cele mai citite articole

Desi un medic stomatolog depune toate eforturile pentru salvarea dintilor naturali, uneori este imposibil sa ii salveze si atunci va recomanda o extractie. Dintele lipsa se poate inlocui usor cu un implant, iar persoana va uita peste un timp ca dintele nou nu este natural.

3. Proteze dentare partiale sau slabite greu de intretinut

Protezele dentare slabite sau partiale pot fi dificil de intretinut prin igiena zilnica, necesitand scoaterea lor pentru curatare si adezivi pentru a le cimenta la loc. Implanturile inlatura aceste neajunsuri, sunt fixe, nu cad, nu se slabesc si se intretin usor. 

4. Pierderile de os in zona maxilarelor

Tesutul osos maxilar poate incepe sa se erodeze in locurile eliberate de dintii lipsa, fara ca radacinile sa-l stimuleze sa creasca. In cazul implanturilor, acestea sunt insurubate in alveolele dintelui lipsa si actioneaza ca radacini artificiale ale dintelui. Deoarece sunt de obicei fabricate din titan si zirconiu, se leaga in mod natural de tesutul osos intr-un proces numit osteointegrare.

5. Aspectul infundat al obrajilor la purtatorii de proteza

Aspectul infundat al gurii unor purtatori de proteza este o problemă comuna, din cauza pierderii osoase continue pe masura ce imbatranesc. Protezele dentare nu stimuleaza cresterea osoasa asa cum o fac implanturile, osul continua sa se deterioreze in timp. Implanturile dentare rezolva această problema prin stimularea cresterii de tesut osos nou si sănătos in maxilar.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari