AcasăSanatate7 metode naturale pentru a trata răceala obișnuită

7 metode naturale pentru a trata răceala obișnuită

În ciuda progreselor medicale, ne confruntăm des cu simptomele copleșitoare ale răcelii obișnuite cel puțin o dată pe an. Cu toate acestea, există câteva metode naturale pentru a trata și preveni răceala,  fără a lua medicamente clasice.

Ce este răceala obișnuită?

Simptomele unei răceli sunt cauzate de peste 200 de viruși diferiți. Majoritatea răcelilor sunt provocate de rinovirus, dar multe sunt determinate de viruși neidentificabili, ceea ce face imposibilă prevenirea completă.

Cele mai citite articole

Virușii obișnuiți de răceală infectează nasul, gâtul, laringele și sinusurile, generând dureri în gât, răgușeală, strănut, tuse și inflamație. Poți „răci” prin contactul cu picături respiratorii din aer, dar și prin atingerea suprafețelor contaminate.

Cum tratezi răceala obișnuită?

  1. Apelează la uleiurile esențiale – pentru tuse, mai multe studii au arătat că uleiul de eucalipt ar putea ajuta la calmarea căilor respiratorii iritate atunci când este utilizat într-un inhalator. Uleiul de mentă, împreună cu uleiul de rozmarin, pot dizolva mucusul și pot calma o tuse copleșitoare.
  2. Supa de pui – conține vitaminele A și C, magneziu, fosfor, gelatină și antioxidanți, despre care se știe că pot face sistemul imunitar puternic. Proteina din pui oferă aminoacizi care sunt utilizați pentru a construi anticorpii necesari în combaterea infecțiilor.
  3. Oregano este o plantă medicinală puternică și bogată în proprietăți de combatere a răcelii, deoarece are funcție antibacteriană, antifungică și antioxidantă. Poate fi folosit și ca expectorant pentru tratarea afecțiunilor pulmonare sau respiratorii.
  4. Scorțișoară – datorită proprietăților antifungice și analgezice, scorțișoara poate fi folosită pentru tratarea bronșitei. Încălzește organismul și dilată vasele de sânge.
  5. Usturoiul – are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității. Usturoiul are proprietăți antibacteriene și poate ucide bacteriile rezistente la antibiotice care pot provoca infecții ale tractului urinar.
  6. Ghimbirul – ajută la diminuarea congestiei nazale, dar este și un puternic antioxidant cu trăsături antibacteriene, antiinflamatorii și antivirale.
  7. Fructe bogate în vitamina C – vitamina C este un antioxidant extrem de important, binecunoscut pentru beneficiile sale asupra sistemului imunitar.

Concluzii

În cazul în care simptomele răcelii se agravează, se recomandă să apelezi de urgență la un medic. Totuși, ai în vedere că aceste remedii naturiste au un rol important în construirea unui sistem imunitar rezistent la răceli și alte afecțiuni.

Cele mai citite articole

Recomandari