AcasăTimp Liber8 locuri pe care să le vizitezi în Malta

8 locuri pe care să le vizitezi în Malta

Malta este o insulă mică din Marea Mediterană, situată chiar la sud de Sicilia. În ciuda dimensiunilor sale foarte reduse, locul este plin de destinații incredibile pentru sejururi de vară sau chiar city-breakuri în orice sezon. 

De la plaje curate și situri arheologice uimitoare, până la sate fermecătoare și orașe pline de viață, Malta are ceva potrivit pentru toată lumea. Pentru a profita la maximum de călătoria ta, adaugă pe lista obiectivelor turistice pe care nu ar trebui să le ratezi și aceste locuri: 

Capitala – Valletta

Valletta este capitala pitorească a insulei și sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Prin arhitectura sa barocă bine conservată și cultura bogată, orașul este o destinație de top atât pentru iubitorii de istorie, cât și pentru amatorii de artă. Când îți cumperi bilet de avion pentru Malta, asigură-te că nu ratezi unele dintre cele mai populare locuri din capitală: Palatul Marelui Maestru, Catedrala Sf. Ioan și grădinile Upper Barrakka, care oferă priveliști deosebite ale portului.

Orașul tăcut: Mdina

Situat pe un deal în centrul insulei, Mdina, supranumit „orașul tăcut”, este un oraș medieval cu ziduri înalte și bine conservate de-a lungul timpului. Străzile sale înguste și întortocheate și priveliștile desprinse parcă din filme sunt paradisul fotografilor. Vizitează Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Palazzo Falson pentru a afla mai multe despre istoria bogată și moștenirea culturală a Maltei, dar nu rata nici restaurantele cochete.

Emblematica Lagună Albastră

Laguna Albastră, celebră datorită filmului cu același nume, se află pe insula Comino, fiind, de asemenea, una dintre cele mai populare atracții ale Maltei. Acest paradis este renumit pentru apele sale cristaline și lumea subacvatică, motiv pentru care este o destinație de top pentru practicanții de snorkeling și scuba diving.

Celebrele temple megalitice

Cele mai citite articole

Malta găzduiește șapte temple megalitice, unele dintre cele mai vechi structuri independente din lume care preced Stonehenge și piramidele din Giza. Dacă ajungi pe insulă, este păcat să ratezi templele Hagar Qim și Mnajdra, considerate două dintre cele mai impresionante situri.

Spectaculosul St. Peter’s Pool

În traducere directă „piscina Sfântului Petru”, locul s-a format natural de-a lungul timpului și este excelent pentru iubitorii de înot, fiind situat pe coasta de sud a Maltei. Cu apele sale turcoaz și formațiunile stâncoase, St. Peter’s Pool este o destinație populară în mod special pentru cupluri, aceasta fiind asemănătoare insulelor exotice.

Fermecătorul sat de pescari: Marsaxlokk

Marsaxlokk este un sat pescăresc de pe coasta sudică a Maltei. Acesta este un amalgam de senzații datorită bărcilor sale colorate, dar și pieței de pește plină de viață. Aici, vei întâlni maltezii autentici și vei lua contact cu tot ce înseamnă cultură locală în timp ce savurezi preparate din fructe de mare proaspete.

Liniștita insulă Gozo

Insula Gozo este o formațiune aflată chiar lângă coasta Maltei. Cu dealurile sale ondulate, coasta uimitoare și satele liniștite, aceasta este evadarea perfectă din orașele pline de viață de pe insula principală. Nu rata Fereastra Azure, un arc natural care a devenit un reper emblematic al locului.

Sliema vibrantă

Sliema este un alt oraș plin de viață pe care nu ar trebui să îl ratezi în timpul vacanței tale în inima insulei Malta. Străzile freamătă încă de la primele ore ale zilei până târziu în noapte. Admiră peisajele și bucură-te de preparatele locale, dar nu rata nici sesiunile de cumpărături din buticurile locale.

Malta este o insulă pe care ar trebui să o vezi măcar o dată în viață, indiferent că ești amator de plajă și soare sau preferi mai degrabă călătoriile care îmbină arta și istoria. Nu rata peisajele care îți taie răsuflarea, dar nici preparatele locale și siturile arheologice unice în lume.

Cele mai citite articole

Recomandari