AcasăLifestyle8 lucruri pe care le putem învăța de la copii 

8 lucruri pe care le putem învăța de la copii 

8 lucruri pe care le putem învăța de la copii 

Într-o lume în care totul se întâmplă mereu tot mai repede, în care fiecăruia îi pasă doar de viața lui, uităm că am fost cândva copii. Copiii sunt ființe care au capacitatea de a ne inspira cu bucuria, pasiunea și dorința lor de a trăi. Deja când trecem de copilărie și ajungem adolescenți, adulți sau bătrâni, toate obiceiurile noastre se schimbă. Așa este normal, în fond, realitatea pe care o trăim ca adulți este diferită de cea a copiilor. Totuși, atunci când ne amintim de copilărie, ne gândim la nepăsarea noastră, la momentele de joacă, la toate descoperirile noastre. Copiii au întotdeauna impulsuri mari de vitalitate, dorințe de a descoperi lumea și știu să se distreze în fiecare zi. Când devenim părinți, dincolo de multele probleme cu care ne confruntăm, este o ocazie oportună de a învăța câte ceva de la copiii noștri. Ei sunt atât de mici, dar au atât de multe să ne învețe!

  1. Curiozitatea

Când creștem, pierdem această calitate, însă, curiozitatea ne permite să înflorim, să învățăm mai ușor. Curiozitatea promovează dezvoltarea ta, ajută la depășirea anxietății, întărește relațiile cu ceilalți. Așa că, la fel ca cei mici, trezește-ți sau retrezește-ți curiozitatea pentru tot ce este în jurul tău! 

  1. Învățarea lucrurilor noi

Îți amintești când cel mic a trecut de la adidasii cu arici pentru copii la cei cu șireturi și ți se părea că nu o să învețe niciodată să facă asta? Dar la un moment dat, după multe încercări, a reușit singur. Ca adulți, ne stabilim limite care există doar în mintea noastră. Și adesea ne împiedică să mergem înainte. Asumarea riscurilor în viață ne ajută să avansăm și să reușim în ceea ce ne propunem. Așadar, nu-ți mai fixa limite pentru că, la fel ca și copiii, dacă vei cădea, te vei ridica singur.

  1. Adaptarea

Să știi să te adaptezi la schimbare, fie că este pozitivă sau negativă, poate fi ceva extrem de stresant. Pentru că schimbarea reprezintă necunoscutul, iar necunoscutul, de cele mai multe ori, provoacă teamă. În ciuda schimbărilor bruște de școală, casă sau țară, care au loc în viața lor, copiii se adaptează ușor. Și atunci poate că ar trebui să învățăm de la ei că schimbările sunt întotdeauna pozitive și ne îmbogățesc viața.

  1. Sinceritatea

Frica de respingere îi împiedică adesea pe adulți să se elibereze, să-și exprime fricile, să-și calmeze temerile și mai ales să fie sinceri. Într-adevăr, dacă nu suntem sinceri, oamenii din jurul nostru nu vor putea să ne cunoască cu adevărat. Așa cum îi învățăm pe copiii noștri sinceritatea, poate că ar fi mai bine să-i imităm și noi pe ei, la rândul nostru. 

  1. Pasiunea

Cele mai citite articole

Fie că este în sport, artă sau muzică, copilul tău poate dezvolta un număr mare de pasiuni. La fel, pentru un nou job, o nouă relație de dragoste sau noi prietenii, pune pasiune în toate acțiunile tale, pentru că este unul dintre motoarele care-ți vor permite să-ți realizezi visurile. Fii pasionat și sărbătorește-ți succesele, chiar și pe cele mici.

  1. Jocul, pasiunea copiilor

Să te comporți ca un copil din când în când și să renunți la grijile vieții de zi cu zi poate fi foarte relaxant. Distracția permite adulților să trăiască momentul prezent, să dezvolte strategii și creativitate, să-și întărească relațiile sociale, să încetinească îmbătrânirea și să învețe lucruri noi. Bucură-te de micile momente ale vieții și nu ezita să te distrezi alături de alți adulți și chiar și cu cei mici.

  1. Dragostea

Odată cu vârsta, descoperim diferitele fațete ale iubirii și avem tendința de a fi tot mai precauți pe zi ce trece. Dar copiii iubesc fără să pună întrebări și mai ales fără teamă. Iubirea este o nevoie firească care umple un gol, te ajută să te simți viu, te liniștește și te face fericit. Ar trebui să învățăm de la copii să nu ne fie atât de frică să iubim, pentru că totul poate fi vindecat, chiar și suferința din dragoste.

  1. Momentul prezent

Să trăiești cu regrete poate fi dăunător sănătății și bunăstării tale. Așa că, atunci când apare o oportunitate, oricare ar fi ea, profită de ea. Trăind în momentul prezent te salvează de anxietate, pesimism și îți permite să savurezi viața din plin. Așadar, carpe diem: trăiește, bucură-te și savurează din plin toate micile tale momente de fericire.

În concluzie, lasă-te inspirat de copii și fii pasionat de viață pentru că prezentul este singura realitate la îndemâna noastră! Pentru a realiza acest lucru, nu ezita să observi toți copiii din jurul tău. Pentru ei, totul este întotdeauna nou, neașteptat și incitant. Ei trăiesc fiecare clipă ca și cum ar fi ultima. Ia exemplul lor, dar nu uita să fii adult atunci când este cazul.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari