AcasăCasa & GradinaHidroizolatii terase – Cum si de ce?

Hidroizolatii terase – Cum si de ce?

Hidroizolarea teraselor sau a balconului nu este necesara doar pentru cladirile vechi. Chiar si in cazul cladirilor noi, ar trebui sa verifici intotdeauna suprafetele exterioare cele mai tranzitate pentru defecte. 

Pentru ca cel mai tarziu atunci cand s-au format fisuri in beton sau pete de mucegai sau placile se desprind deja de pe suport, ar trebui sa te gandesti la hidroizolatii profesionale efectuate de catre specialisti renumiti, precum Conduraru. 

Crapaturile, placile slabite sau alte daune nu numai ca arata urat, ci pot deveni si riscuri serioase de siguranta, astfel incat, pe langa defectele vizuale, se pune sub semnul intrebarii si utilitatea si siguranta.

Hidroizolatii – de ce sunt importante?

Hidroizolatiile la balcon sau terasa sunt importante pentru ca apa sa nu aiba sanse sa patrunda in interior. Deoarece atat suprafetele balcoanelor, cat si cele ale terasei sunt expuse la vreme extrema pe tot parcursul anului, pot aparea daune pe termen lung in timp. 

Defectele respective asigura ca umezeala poate patrunde in cladire si, ca urmare, pot aparea alte daune in interior. Mai ales in lunile reci si umede de iarna, apa de pe terase sau balcoane care curge, intra in casa, ingheata si se extinde. 

Cel mai tarziu in timpul expansiunii, cand modificarile optice sunt deja vizibile, se observa o scurgere sursa externa. Consecintele sunt crapaturile sau scorojirea suprafetei.

Hidroizolatii terase – Lucrari pregatitoare

Cele mai citite articole

In functie de starea actuala, terasa trebuie acoperita cu protectie impotriva intemperiilor. Lucrarile pregatitoare incep cu izolarea terasei, pentru a permite lucrul nerestrictionat in conditii de vant si vreme nefavorabila. 

Apoi incepe evaluarea sapei. Daca exista deja o sapa inclinata, aceasta este verificata pentru o capacitate portanta suficienta si o panta minima de 1,5%. Daca aceste cerinte sunt indeplinite, sapa existenta poate fi folosita ca baza pentru hidroizolatii. Daca nu este cazul, sapa este indepartata si apoi se instaleaza o noua sapa inclinata.

Daca o sapa inclinata care a fost lasata este optimizata, adica este stabila, dar apar alte defecte precum umezeala, aceasta poate fi remediata in cel mai scurt timp cu o membrana izolatoare autoportabila, care permite vaporilor de apa sa iasa nestingheriti in timp. Odata facut acest lucru, trebuie curatata toata suprafata de praf pentru ca grundul ales sa poata fi aplicat. Este recomandabil plasticul lichid. Alt material de hidroizolatii pentru zonele de conectare, cum ar fi metalele, materialele plastice sau lemn, este un grund specific pentru substrat.

Alegerea tipului de hidroizolatii

Cand vine vorba de hidroizolatii terase si balcoane, poti alege dintre diverse tipuri: hidroizolatii terase si balcoane cu bitum, banda de etansare, folie (EPDM) si benzi de prindere si nu in ultimul rand, cu plastic lichid. 

Depinde de tine ce material de hidroizolatii alegi. Pe baza anilor de experienta, Conduraru poate garanta hidroizolatii de lunga durata. Utilizarea plasticului lichid are un avantaj decisiv in comparatie cu alte materialele de hidroizolatii. 

Datorita aderentei pe toata suprafata sa la substrat, plasticul lichid nu necesita terminatii laterale sau superioare si inferioare sub forma de constructii de cleme, deoarece se adapteaza la fiecare colt si denivelare. Poti afla mai multe despre hidroizolatii, aici

Cele mai citite articole

Recomandari