AcasăAutoAlegerea semanatorii in functie de contextul local

Alegerea semanatorii in functie de contextul local

Fermierii stiu ca, pentru a obtine randamente ridicate si o calitate excelenta, este necesar ca mai multi parametri pozitivi sa fie indepliniti simultan. Printre punctele decisive se numara calitatea semintelor, tipul de sol, zona climatica, vremea din timpul perioadei de vegetatie, tratamentul plantelor si echipamentul agricol selectat. Dar stiati ca modul in care este plantata cultura de acoperire si alegerea semanatorului joaca, de asemenea, un rol foarte important?

Indispensabila pentru agricultori, semanatoarea distribuie semintele in mod uniform pentru viitoarea recolta. Este un dispozitiv care ii ajuta pe agricultori sa economiseasca timp pretios, iar productia este de zece ori mai mare.

Nu exista un dispozitiv ideal care sa fie potrivit pentru toate situatiile: unele semanatori sunt mai mult sau mai putin potrivite pentru anumite situatii decat altele.

Care sunt avantajele si dezavantajele utilajelor agricole? 

Pentru a face cea mai buna alegere din acest tip de utilaje agricole este important sa luati in considerare avantajele si dezavantajele fiecarui tip de semanatoare si sa le comparati cu caracteristicile contextului pentru a lua decizia corecta. Este important sa se determine ce se cere semanatorii in functie de conditiile locale.

Semanatoarea este formata din trei parti de baza: un rezervor in care sunt depozitate semintele, un proces de distributie a semintelor (pneumatic sau mecanic) si unelte care ajuta la plantarea semintelor la adancimea dorita (cotoare, discuri sau dinti). Instrumentul este tras de un tractor sau de orice alta masina agricola adecvata. Exista semanatori adecvate pentru fiecare cultura, cu diferite grade de precizie. Acestea pot fi actionate fie mecanic, fie pneumatic.

Semanatoarele agricole pot fi :

Cele mai citite articole

Semanatoare de precizie: pentru a aranja semintele una cate una la o distanta regulata si la o distanta intre randuri mai mare de 25 de centimetri. Unele semanatoare de precizie sunt concepute pentru „seminte mari” si sunt ideale pentru porumb, mazare, fasole, floarea-soarelui, flori etc. Altele sunt concepute pentru „minigranite” si favorizeaza plantarea de morcovi, napi etc.

Semanatoare in linie: pentru toate culturile majore (grau, orez, ovaz, orz etc.), semanand in linie si la aceeasi adancime;

Semanatoare semi-directa: in general, pentru orice cultura care nu necesita pregatirea solului;

Plantatoare: pentru culturi specifice, cum ar fi cartofii de samanta.

Modelele de semanatori evolueaza in mod constant si fiecare noua gama este mai avansata din punct de vedere tehnologic. Insa, o semanatoare nu sa fie neaparat de inalta tehnologie, mai ales daca ferma este de mai mici dimensiuni.

Cele mai citite articole

Recomandari