AcasăDiverseAdezivi pentru gene: tipuri, selecție și tehnici de aplicare

Adezivi pentru gene: tipuri, selecție și tehnici de aplicare

Adezivi pentru gene: tipuri, selecție și tehnici de aplicare

Din perespectiva unui lash artist, poate cea mai importantă caracteristică pe care o are adezivul de gene vizează viteza de uscare, deoarece susține tehnica de lucru aleasă. Însă, există numeroase tipuri de adezivi utilizați în această industrie de beauty care se clasifică și în funcție de alte proprietăți pe care le au.

Tipuri de adezivi pentru gene 

Adezivii pe bază de latex sunt cei mai comuni, deoarece sunt ușor de aplicat și de îndepărtat, având o textură cremoasă care se usucă rapid. Cu toate acestea, un dezavantaj major al acestora ar fi riscul de reacții alergice la latex, care pot apărea la unele persoane. 

Adezivii fără latex au o compoziție diferită, fiind potriviți pentru persoanele care au o sensibilitate la acest ingredient. De asemenea, adezivii impermeabili sunt o alegere excelentă dacă dorești o fixare puternică și de durată. Cu toate acestea, aceștia pot fi mai dificil de îndepărtat. 

Un alt tip de adeziv pentru gene este cel hipoalergenic, care este conceput pentru a minimiza riscul de reacții alergice. Acesta este ideal pentru persoanele cu pielea sensibilă sau cu tendințe alergice. În ciuda acestui avantaj, adezivul hipoalergenic poate fi mai scump decât alte tipuri de adezivi și poate avea un timp de uscare mai lung.

Criterii de selecție a adezivilor pentru extensii de gene

Cele mai citite articole

Compoziția adezivului devine, astfel, un factor demn de luat în considerare. Este important să verifici eticheta produsului pentru a te asigura că lipiciul nu conține substanțe care ar putea fi dăunătoare sau iritante pentru ochi. Alegerea corectă a adezivului pentru extensiile de gene este esențială pentru a asigura un rezultat estetic plăcut, dar și pentru a proteja sănătatea ochilor și a pielii clientului, ușurând totodată munca tehnicianului.

Un alt aspect important este timpul de uscare al adezivului. Alegerea unui adeziv cu un timp de uscare rapid poate economisi timp, dar necesită și o aplicare mai precisă și mai rapidă. De exemplu, adezivii care se usucă în mai puțin de 2 de secunde sunt ideali pentru aplicarea extensiilor de gene de către tehnicienii cu experiență, în timp ce începătorii se vor descurca mai bine cu cei care au ca timp de uscare între 2 și 5 secunde. 

Durata de viață a extensiilor de gene este, de asemenea, influențată de calitatea adezivului. Un lipici de calitate superioara va asigura o mai bună aderență și, prin urmare, extensiile de gene vor rezista mai mult timp. La fel de important este să selectezi adezivul pentru genele fir cu fir în funcție de sezon sau de temperatura mediului în care lucrezi. Alege adezivul de gene de la pinklashes.ro și realizează lucrări rezistente indiferent de condițiile de lucru. 

Cum se folosește corect adezivul de gene?

Utilizarea adecvată a adezivului pentru gene false este o absolut necesară pentru a asigura rezultatul dorit și durabilitatea acestora. Primul pas în acest proces este pregătirea suprafeței. Înainte de a aplica adezivul, este esențial să cureți și să usuci zona în care vor fi aplicate genele false, folosind o spumă specială de curățare, după care poți degresa genele cu primer. Acest proces asigură că adezivul aderă corespunzător și că genele false rămân în poziția dorită. 

Aplicarea adezivului este pasul următor. Lipiciul se aplică în cantitate mică pe extensie, care se poziționează mai apoi la baza genelor naturale. Utilizează o pensetă precisă care să te ajute să le fixezi în locul corect. Asigură-te că genele false nu sunt prea aproape de coltul interior al ochiului, deoarece acest lucru poate provoca disconfort.

Adezivul de gene influențează rezultatul lucrării, de aceea e important să acorzi atenție selecției acestuia. De asemenea, îți recomandăm să investești în produse de calitate și să respecți indicațiile de utilizare ale acestora.  

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari