AcasăAutoCe trebuie să știți despre trecerea la anvelopele de vară

Ce trebuie să știți despre trecerea la anvelopele de vară

Ce trebuie să știți despre trecerea la anvelopele de vară

Venirea anotimpului cald aduce cu sine diverse ritualuri de care ne bucurăm cu toții în așteptarea zilelor însorite. Petrecem mai multe zile cu ferestrele deschise, curățăm mobilierul exterior pe care îl folosim pe terase, începem să ne planificăm vacanța în familie și, nu în ultimul rând, schimbăm anvelopele mașinii noastre.

Pentru cei care nu dau prea multă importanță cauciucurilor speciale pentru vară este cazul să facem câteva precizări.

De obicei, anvelopele sunt un subiect la care oamenii nu le place să se gândească până nu se confruntă cu o pană. Acest lucru se datorează faptului că procesul de schimbare a anvelopelor este adesea caracterizat ca o pierdere de timp destul de costisitoare. Cine nu ar vrea să evite un proces care îl costă mai mulți bani și timp? Totuși, trebuie să știți că cea mai scumpă reparație auto poate fi evitată dacă se efectuează o întreținere adecvată la intervale regulate.

Deși mulți șoferi au impresia că toate anvelopele sunt la fel, nu este deloc așa. Motivul pentru care există anvelope destinate fiecărui anotimp este pentru că condițiile de mediu pot avea un impact mare asupra unui vehicul. Anvelopele, în general, sunt concepute să facă față la multă uzură.

Cele mai citite articole

Temperaturile extreme necesită uneori o fortificare suplimentară, care este specifică anvelopei corespunzătoare sezonului potrivit. Dacă v-ați întrebat vreodată care este diferența reală între anvelopele de vară, anvelopele de iarnă și chiar anvelopele all season, iată câteva răspunsuri.

Avantajele anvelopelor de vară

 Avantajele specifice utilizării anvelopelor de vară în lunile calde sunt date de materialul din care este realizată banda de rulare. Mai exact, anvelopele de vară sunt proiectate în așa fel încât vehiculul dvs. să aibă o tracțiune mai bună pe asfaltul fierbinte. Anvelopele de vară sunt create având în vedere performanța, de aceea sunt ideale pentru vehicule performante. Obțineți precizie, reacție, frânare și viraje sporite. Adâncimea mai mică a șanțurilor de pe suprafața benzii de rulare a anvelopelor de vară face ca acestea să aibă o aderență mai bună pe șosea decât anvelopele all-season.

Anvelope vară oferă cea mai bună experiență de manevrare a autovehiculului. Anvelopele all-season nu sunt la fel de bune vara când vine vorba despre precizie și frânare.

De ce să nu folosiți anvelopele all-season?

      Aceasta este probabil prima întrebare care îți vine în minte când începi să vezi toate tipurile de anvelope. Poți să folosești doar anvelope all-season tot anul? Răspunsul, la fel ca în toate lucrurile, este „depinde”.

Trebuie să țineți cont de trei puncte diferite atunci când încercați să determinați ce tip de anvelopă este potrivit pentru dvs.: climatul în care locuiți (sau intenționați să conduceți), condițiile de șofat din acel loc și tipul de performanță pe care o aștepți de la mașina dvs. Problema cu anvelopele all season este că sunt potrivite doar dacă locuiți într-un climat blând, care nu experimentează vreme extremă în nicio direcție. Adică, nu veți șofa pe ploaie abundentă sau drumuri extrem de ude, pe șosele încinse de temperaturile extreme de vară sau pe cele cu foarte multă zăpadă.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari