AcasăAutoCum alegem combina potrivita?

Cum alegem combina potrivita?

Cum alegem combina potrivita?

Progresele tehnologice si inovatiile din industria agricola au incurajat dezvoltarea de echipamente moderne, facand mai usoare si mai rapide sarcinile obositoare si consumatoare de timp. Inventia combinei de recoltat a simplificat muncile agricole plictisitoare, cum ar fi recoltarea, separarea, treieratul, colectarea si curatarea cerealelor.

Combina moderna este un utilaj agricol eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, care le permite fermierilor sa reduca costurile, sa recolteze mai repede si sa imbunatateasca profiturile. In plus, in ziua de azi se gasesc cu usurinta piese de schimb combine la nevoie.

Deoarece piata este inundata de numeroase modele de combine cu caracteristici diferite, agricultorilor le poate fi greu sa stie care este cel mai bun model pentru ei.

Factori de luat in considerare in alegerea unei combine

Exista mai multi factori care contribuie la determinarea combinei potrivite, in functie de sarcinile pe care recoltatorul sau fermierul doreste sa le indeplineasca. Iata cativa factori de care trebuie sa tineti cont:

Dimensiune si capacitate

Cele mai citite articole

Cumparatorul trebuie sa se asigure ca capacitatea combinei se potriveste perfect cu bara de taiere. Sistemul de colectare face parte din capacitatea de colectare a recoltei combinei. 

Dimensiunea corecta a unei bare de taiere imbunatateste eficienta combinei. Diferitele modele de combine pot gazdui alte capete de taiere pentru utilizari unice, cum ar fi capetele de semanatoare, de desprafuire si capetele specifice culturii. Atunci cand selectati o combina, alegeti una cu un cap de taiere care minimizeaza pierderile de recolta.

Procesorul este un alt element important de luat in considerare atunci cand se investeste in aceasta masina agricola. Tipul de culturi pe care fermierul intentioneaza sa le cultive va determina tipul de procesor pe care il va alege. Din fericire, multe modele noi de combine sunt fabricate cu reglaje care permit setari care sa se potriveasca diferitelor combine. 

Inainte de a folosi combina pe camp, asigurati-va ca aceasta are setarile procesorului adecvate pentru cultura respectiva. Este esential sa verificati setarile procesorului, deoarece setarile agresive ar putea deteriora unele cereale. De exemplu, vitezele mai mari si setarile pentru un spatiu liber mic al concavitatii cresc riscul de deteriorare a recoltei. 

Puterea motorului

Este esential sa selectati un utilaj cu o putere a motorului suficienta pentru a face fata sarcinii de recoltare. Clasa masinii indica puterea motorului acesteia, cele din clasa superioara fiind considerate mai puternice. Cu toate acestea, odata cu evolutia rapida a inovatiilor, clasificarile continua sa varieze de la un producator la altul. O companie cu o ferma mare de recoltat ar putea lua in considerare achizitionarea unei combine cu un motor mai puternic si mai performant.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari