AcasăDiverseCum poti deveni investitor? Care sunt principalii pasi? 

Cum poti deveni investitor? Care sunt principalii pasi? 

In conditiile economice actuale, multi oameni sunt in cautarea unor solutii alternative prin care sa obtina venituri suplimentare de bani. O modalitate prin care se pot obtine castiguri financiare importante este prin investitii la bursa. 

Numai ca aceasta activitate nu poate fi facuta de oricine si fara a se detine o serie de cunostinte de specialitate. De aceea, este necesara o pregatirea anterioara inainte de a incepe investiile la bursa. Pentru a deveni trader trebuie sa se urmareasca o serie de pasi, dupa cum urmeaza: 

Urmarea unor cursuri de trading 

Un viitor investitor trebuie sa detina cunostinte din mai multe sectoare de activitate, cum ar fi cel financiar, management, dar si cunostinte legate despre activitatea de trading. Drept urmare, un curs de trading este absolut necesar. 

Un astfel de curs poate fi gasit la Vestor, o platforma de invatare destinata investitorilor, indiferent de nivelul sau experienta acestora, deoarece exista programe dedicate pentru orice doritor, de la cei care au nevoie de cunostinte basic, pana la expert. 

Alegerea unui broker 

Cele mai citite articole

Pentru a putea investi la bursa, colaborarea cu un broker este absolut necesara. Se poate apela la un broker profesionist sau la o firma de brokeraj, care detine toate resursele necesare pentru a putea veni in ajutorul oricarui trader. Este de preferat sa se aleaga un astfel de intermediar aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Deschiderea unui cont de tranzactionare 

Pentru a se putea tranzactiona la bursa este necesar un cont special dedicat, in care sa se depuna banii dedicati exclusiv investitiilor. Acest pas poate fi facut impreuna cu brokerul, care cunoaste deja planurile de investitii ale clientului sau si ce riscuri este dispus acesta sa isi asume. 

Informarea continua 

Orice pregatire ar avea traderul sau oricata experienta, acesta trebuie sa fie la curent cu evolutia pietelor de economice si de business, cu stadiul in care se afla anumite companii cu actiuni la bursa, ce previziuni exista cu privire la acestea sau evolutia altor instrumente financiare, pentru a sti in ce anume sa investeasca si cand ar fi momentul potrivit. 

Abia dupa ce toti acesti pasi au fost parcursi, se poate vorbi despre un trader profesionist si cu experienta. Daca nivelul de pregatire si experienta capatate sunt suficiente pentru a genera castiguri mari, tradingul poate deveni activitatea principala pentru obtinerea veniturilor financiare necesare. 

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari