AcasăAutoCum să vă păstrați anvelopele în stare bună

Cum să vă păstrați anvelopele în stare bună

Anvelopele mașinii dvs. pot face o mare diferență în ceea ce privește performanța și siguranța acesteia. Dacă încercați să conduceți undeva cu anvelope nepotrivite, este posibil să nu puteți să vă prindeți bine de drumuri.

Mențineți anvelopele în stare bună

Accidentele sunt mai probabile, deoarece reduce distanța de oprire și crește probabilitatea unei alunecări. Acest lucru va reduce, de asemenea, economia de combustibil, ceea ce este foarte important în timpul unei crize de combustibil.

Întreținerea regulată este esențială pentru a obține cele mai bune rezultate de la anvelopele dumneavoastră. Să aruncăm o privire în profunzime asupra modului în care arată întreținerea regulată.

Verificarea presiunii

Anvelopele dvs. trebuie să fie umflate corespunzător pentru a funcționa corect. Puteți verifica manualul vehiculului dumneavoastră sau baza de date online pentru a găsi presiunea recomandată. Țineți cont de faptul că vehiculul poate fi încărcat în mod regulat, astfel încât este posibil să aveți nevoie de o presiune mai mare. Patru pasageri adulți ar putea crește semnificativ capacitatea anvelopei de a susține greutatea.

Cele mai citite articole

Verificați presiunea din anvelope cel puțin o dată pe săptămână. Veți putea depista înțepăturile lente și vă veți putea menține anvelopele la nivelul optim de umflare.

Banda de rulare trebuie verificată

Merită să verificați banda de rulare în timp ce verificați presiunea. Acest lucru va ajuta la distribuirea apei de pe șosea la distanță și va împiedica mașina dumneavoastră să se comporte temporar ca un aeroglisor. Deși adâncimea minimă legală a benzii de rulare a anvelopelor este de 1,6 mm, veți dori să vă înlocuiți anvelopele cu mult înainte de acest lucru, astfel încât să nu vă jucați viața pe șosea ca și cum ați juca la pariuri NetBet. Anvelopele de iarnă bune ar trebui să aibă caneluri adânci.

Un model de uzură ar putea indica, de asemenea, o problemă. Este posibil ca anvelopa să fie prea umflată dacă mijlocul anvelopei este uzat înaintea părții exterioare. Este posibil ca roțile dumneavoastră să fie nealiniate dacă o anvelopă se uzează înaintea celeilalte.

Verificați alinierea roților

S-ar putea să simțiți că mașina trage într-o direcție dacă roțile nu sunt aliniate corect. Nu vă permiteți să faceți schimbări în condusul dumneavoastră fără a consulta un profesionist. Ai putea avea probleme dacă mașina ta este nesigură dacă este implicată într-un accident.

Obiceiuri bune de conducere

Puteți obține cele mai bune rezultate de la anvelopele dvs. dacă faceți câteva schimbări simple în obiceiurile dvs. de conducere. În primul rând, evitați supraîncărcarea mașinii. Al doilea este să nu frânați prea tare – acest lucru va face ca energia mașinii să fie distribuită în frecarea cauciucului și să lase o parte din ea în urmă.

Cele mai citite articole

Recomandari