În ultimii ani pe piață a apărut o mulțime de produse cosmetice și de îngrijire de la branduri mai mult sau mai puțin cunoscute. Există atât cosmetice profesionale, cât și cele din mass-market care se potrivesc fiecărui buget. Asta pe lângă ofertele care apar atât în magazine offline, cât și în cele online.
Și la fel cum există mai multe tipuri de produse, există și mai multe tipuri de cumpărători: cei care preferă să le vadă fizic sau să le testeze și cei care aleg să cumpere cosmetice profesionale online deoarece au încredere în calitatea lor și în rezultatele pe care le vor obține.
Diferențe între produsele de masă și cele profesionale
Știm că, de multe ori, prețul își spune cuvântul atunci când urmează să facem o achiziție, însă, de cele mai multe ori, nu ar trebui să se întâmple așa. Deoarece un preț mic adesea înseamnă și o calitate inferioară și rezultate nu atât de bune sau de lungă durată. Astfel, trebuie să iei decizii care să te ajute de fapt să salvezi bani pe termen lung, chiar dacă investiția inițială poate fi puțin mai mare.
1. Calitatea ingredientelor
O diferență majoră între produsele profesionale și cele de masă este calitatea ingredientelor pe care fiecare le conțin.
Produsele profesionale au ingrediente de o calitate superioară care sunt într-o concentrație mai mare și astfel mult mai eficiente.
În produsele de masă găsim însă ingrediente mai ieftine care uneori pot să producă diverse iritații pentru piele sau păr.
2. Tehnologia și formulele folosite
În cazul produselor profesionale sunt folosite cercetări științifice și tehnologii avansate pentru a putea ajunge la cea mai bună formulă cu fiecare inovație în parte. Absorbția produselor în piele depinde și de acestea pe lângă ingredientele care sunt folosite în compoziție.
La produsele de masă în schimb nu există o personalizare a combinațiilor dintre ingrediente, formule și tehnologii și tocmai de aceea nu sunt întotdeauna potrivite pentru probleme specifice.
3. Concentrația ingredientelor active
Diferă și aceasta în funcție de produs.
Astfel, în cele profesionale vom găsi mai multe ingrediente active precum vitamine, acid hialuronic, colagen, care oferă rezultate mai rapide, mai vizibile și care au un efect mai lung în timp.
Produsele de masă însă vor avea ingrediente care sunt de cele mai multe ori diluate sau care sunt și mai agresive cu pielea sensibilă.
4. Personalizarea și tratarea problemelor specifice
Ai observat și tu cu siguranță că de multe ori produsele cosmetice și de îngrijire profesionale au un cost mai ridicat, însă în același timp, sunt indicate și pentru a trata diverse probleme specifice pe care le ai sau le dezvolți în timp. Acestea sunt recomandate de specialiști în diverse domenii, precum doctori, stiliști sau artiști de make-up. Magazinele în care se găsesc produse profesionale sunt cele de specialitate, unde există și astfel de specialiști care să îți recomande ce ți se potrivește.
Celelalte produse, cele de masă pot să fie găsite oriunde și diferența la ele o fac nuanțele și prețul. Astfel tu poți să alegi orice îți face cu ochiul mai mult decât să primești consultanță specializată.
5. Eficiența și costurile
Așa cum ți-ai dat seama până acum, produsele profesionale au un preț mai ridicat; însă și eficiența acestora este dovedită mereu prin studii și exemple. Însă în timp îți vei da seama că investind o sumă mai mare în calitate poate să îți aducă mai multe beneficii pe termen lung decât să cumperi mai multe produse la prețuri mici și calitate îndoielnică.
Produsele cosmetice și de îngrijire de masă au un preț mai accesibil decât cele profesionale, însă va trebui în timp să cheltui mai mult cu ele deoarece efectele se vor vedea mai greu.
Obișnuința anilor în care nu am avut la îndemână multe lucruri ne face acum să cumpărăm cât de mult se poate, chiar dacă nu folosim toate produsele pe care le avem în case. Cu toate acestea, noi credem că e nevoie de o mică reeducare și să învățăm să cumpărăm produse de calitate, la un preț uneori puțin mai ridicat decât al celor de masă și să ne bucurăm de efectele pe care acestea le au asupra corpului nostru.
Credite foto: unsplash.com