AcasăUncategorizedTop 10 cele mai bune cafele din lume

Top 10 cele mai bune cafele din lume

Top 10 cele mai bune cafele din lume

Introducere

Cafeaua este o bautura consumata in intreaga lume, care ofera o energie suplimentara si poate fi savurata in mii de retete si combinatii. Unii regreseaza cafeaua ca pe un drog, iar altii o apreciaza pentru aroma sa unica. Aici sunt prezentate cele mai bune cafele din intreaga lume, alese in functie de gust si aroma.

Kopi Luwak

Kopi Luwak este cea mai scumpa si rara cafea, cu o aroma unica. Cafeaua este facuta din bobocii de cafea care sunt digerati de catre o prada numita Luwak, si apoi curatati de coaja. Acest tip de cafea se poate gasi in Indonezia, Cambodgia si Filipine. Cafeaua are un gust delicat, dulce si chiar puțin ciocolatat.

Espresso Italiano

Espresso Italiano este cea mai comuna cafea din lume, bauta zilnic de milioane de persoane in intreaga lume. Cafeaua are un gust puternic si amarui, si este preparata prin presarea inalta a boabelor de cafea macinate. Cafeaua poate fi servita simpla sau poate fi folosita in retete precum latte, cappuccino sau macchiato.

Blue Mountain Jamaica

Ceaiul Blue Mountain Jamaica este cea mai cunoscuta cafea din Jamaica, cu un gust dulce si neobișnuit. Cafeaua este produsa in regiunea Blue Mountain din Jamaica, folosind boabele de cafea mai scumpe si macinate cu atentie. Cafeaua are un gust puternic și este brazdata de nota de ciocolata si nuca.

Cafea Arabica Ethiopia Harar

Cafeaua Ethiopia Harar este o cafea rara prelucrata manual in regiunea Harar din Ethiopia. Cafeaua este cunoscuta pentru aroma sa unica si gustul sau intunecat. Boabele de cafea sunt recoltate in salbaticie, iar procesul de preparare consta in sortarea manuala si rasnirea fina. Cafeaua are un gust puternic si amarui, cu note de fructe uscate si lamaie.

Cafea Peaberry Tanzanian

Cafeaua Peaberry Tanzanian este o cafea speciala prelucrata in mod traditional in Kilimanjaro. Este o cafea rara, produsa din boabe speciale care sunt macinate si apoi prajite la temperaturi inalte. Cafeaua are un gust dulce si fructat, cu note de nucsoara si ciocolata.

Cafea Kona Hawaii

Cele mai citite articole

Kona Hawaii este cea mai cunoscuta cafea din Hawaii, produsa in zona vulcanica din regiunea Kona. Cafeaua are un gust deosebit, cu note de ciocolata, nucsoara si miere. Boabele de cafea sunt macinate fin și prajite la temperaturi medii, pentru a se pastra aroma si gustul sau caracteristic.

Cafea Sumatra Mandheling

Cafeaua Sumatra Mandheling este o cafea deosebita, produsa in Insulele Sumatran din Indonezia. Boabele de cafea sunt macinate fin și prajite la temperaturi scazute, pentru a se pastra aroma sa unica. Cafeaua are un gust puternic si amarui, cu note de ciocolata si fructe uscate.

Monsooned Malabar

Cafeaua Monsooned Malabar este una dintre cele mai cunoscute si mai scumpe cafele din India. Cafeaua este produsa in regiunea Malabar, unde boabele sunt expuse monsoonului pentru a-si schimba gustul și aroma. Boabele de cafea sunt macinate fin și prajite la temperaturi scazute, pentru a se pastra aroma si gustul sau caracteristic. Cafeaua are un gust puternic si amarui, cu note de lamaie si nucsoara.

Cafea Jamaica Blue Mountain

Jamaica Blue Mountain este o cafea luxoasa provenita din regiunea Blue Mountain din Jamaica. Boabele de cafea sunt macinate fin și prajite la temperaturi scazute pentru a se pastra aroma si gustul sau caracteristic. Cafeaua are un gust dulce si neobișnuit, cu note de ciocolata si vanilie.

Yirgacheffe Ethiopia

Yirgacheffe Ethiopia este una dintre cele mai bune cafele din lume, produsa in regiunea Yirgacheffe din Ethiopia. Cafeaua este facuta din boabe macinate fin si prajite la temperaturi scazute. Cafeaua are un gust puternic, cu note de lamaie și flori de portocal.

Concluzie

Acestea au fost cele mai bune cafele din lume, alese in functie de gust si aroma. Fiecare tip de cafea are un gust si aroma unici, si sunt o modalitate excelenta de a-ti incepe ziua. Asadar, alege-ti cafeaua preferata si savureaz-o!

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari