AcasăUncategorizedTop 10 cele mai mari orase din romania ca suprafata

Top 10 cele mai mari orase din romania ca suprafata

Introducere

România este unul dintre cele mai frumoase țări din Europa și are o varietate de orașe mari și mici. Orașele sunt atât de variate, încât s-ar putea spune că oricine va găsi ceva care să-i placă, indiferent de preferințele sale. Dintre acestea, există un top 10 al celor mai mari orașe din România în ceea ce privește suprafața. Acest top cuprinde orase mari si mici si variaza in ceea ce priveste populatia si dimensiunea lor. În cele ce urmează, vom lua o privire mai atentă asupra celor zece orașe cu cea mai mare suprafață din România.

Bucuresti

Bucureștiul este capitala României și cel mai mare oraș din țară în ceea ce privește suprafața. Situat în sudul țării, orașul se întinde pe o suprafață de 228 de kilometri pătrați și are o populație aproximativă de 2.000.000 de locuitori. Acesta este renumit pentru îmbinarea istoriei sale cu latura sa modernă. Aici veți găsi piețe vechi, muzee și castele amestecate cu clădiri moderne și multe altele.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este al doilea cel mai mare oraș din România în ceea ce privește suprafața și se află în nord-vestul țării. Situat pe malul său râului Someș, orașul se întinde pe o suprafață de aproximativ 130 de kilometri pătrați și are o populație de aproximativ 300.000 de locuitori. Cluj-Napoca este cunoscut pentru frumusețea sa, cultura sa și istoria sa și atrage anual mii de turiști care vin să exploreze orașul.

Timisoara

Timișoara este al treilea cel mai mare oraș al României în ceea ce privește suprafața și se află în vestul țării.Orasul se intinde pe o suprafata de aproximativ 119 kilometri patrati si are o populatie de aproximativ 320.000 de locuitori. Timisoara are o istorie bogata si este renumita pentru arhitectura sa si pentru stilul boem al locuitorilor sai. Printre atracții se numără Parcul Rozelor, Teatrul Național și Catedrala Ortodoxă.

Iasi

Cele mai citite articole

Iași este al patrulea cel mai mare oraș din România în ceea ce privește suprafața. Situat în nord-estul țării, se întinde pe o suprafață de aproximativ 126 de kilometri pătrați și are o populație de aproximativ 350.000 de locuitori. Orașul este renumit pentru frumusețea sa, arhitectura și istoria sa, precum și pentru numeroasele sale muzee și biserici. Printre cele mai importante obiective turistice se numără Catedrala Mitropolitană, Palatul Culturii și Muzeul de Artă.

Constanta

Constanța este al cincilea cel mai mare oraș din România în ceea ce privește suprafața. Situat în sudul țării, se întinde pe o suprafață de aproximativ 116 de kilometri pătrați și are o populație de aproximativ 300.000 de locuitori. Constanța este renumită pentru frumusețea sa, arhitectura și istoria sa, precum și pentru numeroasele sale muzee și biserici. Printre principalele atracții turistice se numără Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie și Parcul Ovidiu.

Craiova

Craiova este al șaselea cel mai mare oraș din România în ceea ce privește suprafața. Situat în sud-vestul țării, se întinde pe o suprafață de aproximativ 109 kilometri pătrați și are o populație de aproximativ 300.000 de locuitori. Orașul este renumit pentru istoria sa, cultura sa și muzeele sale, precum și pentru atmosfera sa relaxată și prietenoasă. Printre principalele atracții turistice se numără Muzeul de Istorie și Artă, Bastionul Roman și Parcul Dinicu Golescu.

Galati

Galați este al șaptelea cel mai mare oraș din România în ceea ce privește suprafața și se află în estul țării. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 103 kilometri pătrați și are o populație de aproximativ 320.000 de locuitori. Orașul este renumit pentru istoria sa, cultura și muzeele sale, precum și pentru activitățile sale de divertisment și de agrement. Printre principalele atracții turistice se numără Muzeul Portului, Parcul Catedralei și Pavilionul Expozițional.

Brasov

Brașovul este al optulea cel mai mare oraș din România în ceea ce privește suprafața. Situat în centrul țării, se întinde pe o suprafață de aproximativ 103 kilometri pă

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

Recomandari