AcasăUncategorizedTop 10 filme horror

Top 10 filme horror

Top 10 filme horror

Introducere

Filmele de groaza au un impact asupra indivizilor din toate generatiile. Acestea ofera un sentiment de groaza si de suspans, facandu-i pe cei vizionari sa se simta provocati si emotionati. Din acest motiv, au crescut in popularitate in ultimii ani. Acest articol va prezenta top 10 cele mai bune filme de groaza, care sunt considerate a fi cele mai bune filme de genul lor din toate timpurile.

1. The Shining

The Shining este un film de groaza din anul 1980 regizat de Stanley Kubrick. Acesta prezinta povestea Jack Torrance, un fost profesor de scoala ce se muta cu familia lui in Hotelul Overlook. Acolo se lasă pradă posesiunii demonice si trebuie sa lupte pentru sanatatea mintala a familiei sale. The Shining este un film de groaza intens si dens, ce se caracterizeaza prin atmosfera sa enigmatica si misterioasa si prin discursul sau cerebral.

2. The Exorcist

The Exorcist este un film de groaza din anul 1973 regizat de William Friedkin. Acesta prezinta povestea unei fete de 12 ani, Regan, care incepe sa se comporte ciudat si care devine posesia unui demon. The Exorcist este considerat unul dintre cele mai bune, daca nu chiar cel mai bun, film de groaza din toate timpurile, datorita temerilor sale si a tensiunii sale psihologice.

3. The Babadook

The Babadook este un film de groaza din 2014 regizat de Jennifer Kent. Acesta prezinta povestea lui Amelia si a fiului ei, Samuel, care se confrunta cu o creatura misterioasa si groaznica, cunoscuta ca fiind Babadook. Acest film demonstreaza cum putem invinge temerile noastre, folosind puterea sufletului si a spiritului. The Babadook este un film de groaza profund, cu un mesaj puternic despre cum sa depasim teama.

4. Alien

Alien este un film de groaza si de science fiction din 1979, regizat de Ridley Scott. Acesta prezinta povestea lui Ripley, un ofiter de navigatie ce se confrunta cu un extraterestru mortifer care bantuie nava lor. Alien este un film de groaza intens, cu o actiune puternica si multe efecte speciale. Acesta a revolutionat genul prin modul sau original de a combina elemente de groaza si de science fiction.

5. A Nightmare on Elm Street

A Nightmare on Elm Street este un film de groaza din 1984 regizat de Wes Craven. Acesta prezinta povestea lui Freddy Krueger, un criminal ucigas care bantuie visele adolescentilor din cartierul Elm Street. A Nightmare on Elm Street este un film de groaza intens, cu multe scene amuzante si socante si cu o interpretare stralucita a lui Robert Englund, care interpreteaza personajul Freddy Krueger.

6. The Blair Witch Project

Cele mai citite articole

The Blair Witch Project este un film de groaza din anul 1999, regizat de Daniel Myrick si Eduardo Sanchez. Acesta prezinta povestea a trei studenti de film care se confrunta cu o creatura groaznica cunoscuta ca Witch Blair in timp ce documenteaza povestea ei. The Blair Witch Project este un film de groaza si de suspans, ce se caracterizeaza prin folosirea de tehnici de filmare neconventionale si prin folosirea de efecte speciale minimale.

7. The Ring

The Ring este un film de groaza din 2002, regizat de Gore Verbinski. Acesta prezinta povestea lui Rachel Keller, care se confrunta cu un spirit malefic care bantuie videocasetele si care ucide oamenii care au vazut acestea. The Ring este un film de groaza profund emotionant, ce se caracterizeaza prin folosirea de elemente misticismului japonez si prin actiunea sa extrem de captivanta.

8. Psycho

Psycho este un film de groaza din anul 1960, regizat de Alfred Hitchcock. Acesta prezinta povestea lui Norman Bates, un barbat ce se confrunta cu o obsesie morbida pentru mama sa. Psycho este unul dintre cele mai cunoscute filme de groaza, ce se caracterizeaza prin folosirea de efecte psihedelice si prin folosirea imaginii in mod inovator.

9. Jaws

Jaws este un film de groaza si de actiune din 1975, regizat de Steven Spielberg. Acesta prezinta povestea lui Chief Brody, un politist care se confrunta cu un rechin gigant care bantuie plajele din orasul Amity. Jaws este un film de groaza intens, ce se caracterizeaza prin folosirea de efecte speciale revolutinare si prin folosirea de sunete puternice pentru a crea o atmosfera de tensiune.

10. It

It este un film de groaza din anul 2017, regizat de Andres Muschietti. Acesta prezinta povestea grupului de copii numiti Losers Club, care se confrunta cu un demon cunoscut sub numele de It. It este un film de groaza intens, ce se caracterizeaza prin folosirea de elemente clasice de groaza si prin imaginile sale cutremuratoare.

Concluzie

De-a lungul timpului au fost facute multe filme de groaza. Acest articol a prezentat top 10 cele mai bune filme de groaza de toate timpurile, care sunt considerate a fi cele mai bune filme de genul lor. Acestea sunt The Shining, The Exorcist, The Babadook, Alien, A Nightmare on Elm Street, The Blair Witch Project, The Ring, Psycho, Jaws si It. Aceste filme ofera un sentiment profund de groaza si suspans, si au ramas in mintea publicului datorita mesajelor lor puternice si a elementelor lor de groaza.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari