AcasăUncategorizedTop 10 implanturi dentare

Top 10 implanturi dentare

Top 10 implanturi dentare


Introducere

Implanturile dentare sunt o parte importanta a medicinii dentare si au oferit o optiune de tratament pentru cei cu dinti deteriorati sau lipsa. Implanta dentara este un ciot metalic inserat chirurgical in osul maxilar, care poate fi folosit pentru a fi restaurat cu coroane, punte sau pot fi folosit ca suport pentru proteza dentara. Acest tip de tratament poate fi destul de costisitor si dureaza o perioada mai lunga de timp, insa ofera o potrivire mai buna si mai de durata decat alte tratamente. Aici vedem top 10 implanturi dentare.

Tipuri de implanturi dentare

Sunt multe tipuri de implanturi dentare disponibile, iar medicul tau stomatolog iti poate recomanda cea mai potrivita. Acestea sunt, de obicei, impartite in doua grupe mari: implanturile dentare de titaniu si implanturile dentare ceramice. Ambele tipuri de implanturi pot fi utilizate pentru a restabili functia si estetica din zona dintilor lipsa.

Vantajele implanturilor dentare

Dintii artificiali ofera multe avantaje in comparatie cu alte tratamente dentare. Acestea sunt utilizate pentru a inlocui dintii lipsa si pot ajuta la:

 • Restabilirea functiei orale
 • Restabilirea esteticii din zona dintilor lipsa
 • Prevenirea slabitului osului si a pierderii dintilor
 • Crearea unei potriviri de durata si mai putin ingrijorare legata de inlocuirea dintilor

Top 10 implanturi dentare

Cele mai citite articole

Iata top 10 implanturi dentare pentru a restabili dintii lipsa sau deteriorati:

 1. Implanturile dentare de titaniu: Acestea sunt implanturi dentare de obicei realizate din titan sau aliaje de titan. Sunt cel mai frecvent folosite si sunt cele mai durabile si mai puternice tipuri de implanturi.
 2. Implanturile dentare ceramice: Acestea sunt al doilea tip de implanturi dentare si sunt realizate din ceramica medicala. Sunt mai usor de folosit decat implanturile dentare de titaniu, dar nu sunt la fel de rezistente si pot fi mai fragil.
 3. Implanturile dentare de aluminiu-crom: Acestea sunt implanturi din aliaje de titan si aluminiu, care sunt mai putin costisitoare si pot fi folosite atunci cand alte tipuri de implanturi nu sunt disponibile.
 4. Implanturile dentare Zirconiu: Acestea sunt un nou tip de implanturi dentare si sunt realizate din zirconiu, care este un material care ofera o rezistenta si o durabilitate mai bune decat alte materiale.
 5. Implanturile dentare din polimeri compoziti: Aceste implanturi dentare sunt realizate din materiale compozite, cum ar fi rasini epoxidice sau fibre de carbon. Acestea sunt mai putin costisitoare si pot fi folosite pentru a inlocui dintii lipsa.
 6. Implanturile dentare din fibra de sticla: Aceste implanturi sunt realizate din fibra de sticla si sunt mai putin costisitoare si mai usor de folosit decat alte tipuri de implanturi. Sunt folosite pentru a inlocui dintii lipsa.
 7. Implanturile dentare PEEK: Aceste implanturi sunt realizate din materiale polimerice si sunt foarte durabile si rezistente. Sunt folosite pentru a restabili functia si estetica din zona dintilor lipsa.
 8. Implanturile dentare din sticla de beriliu: Acestea sunt realizate din sticla de beriliu si sunt mai putin costisitoare si usor de folosit. Implanturile dentare din sticla de beriliu sunt recomandate pentru persoanele cu ostructii dentare sau alte afectiuni dentare.
 9. Implanturile dentare oxicarbon: Acestea sunt de obicei realizate din aliaje de titan si oxicarbon si sunt folosite pentru a inlocui dintii lipsa sau deteriorati. Acestea sunt mai putin costisitoare si mai usor de folosit decat alte tipuri de implanturi.
 10. Implanturile dentare zirkon: Acestea sunt implanturi dentare realizate din zirkon si sunt mai durabile si mai putin costisitoare decat alte tipuri de implanturi. Acestea sunt folosite pentru a inlocui dintii lipsa.

Recuperarea post-tratament

Recuperarea post-tratament este foarte importanta pentru ca implanturile dentare sa functioneze corect. Dupa inserarea implanturilor, osul trebuie sa se refaca in jurul implantului. Acest proces poate dura cateva saptamani, iar medicul tau stomatolog iti poate recomanda un plan de tratament pentru a te asigura ca procesul de recuperare se desfasoara in mod corect.

Costuri si accesibilitate

Implanturile dentare pot fi destul de costisitoare si pot necesita asigurare sau alte forme de finantare. De asemenea, accesibilitatea depinde de varsta si starea de sanatate a pacientului. Sfatul medicului tau stomatolog este esential in a alege tratamentul potrivit pentru tine.

Concluzie

Implanturile dentare sunt un tratament care ofera o potrivire de durata pentru cei care au dinti lipsa sau deteriorati. Exista multe tipuri de implanturi dentare disponibile pe piata, iar medicul tau stomatolog iti poate recomanda cea mai buna optiune pentru tine. Recuperarea post-tratament este foarte importanta, costurile si accesibilitatea pot varia, asa ca este important sa discuti cu medicul tau stomatolog inainte de a lua o decizie.

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari