AcasăUncategorizedTop 10 povesti de groaza

Top 10 povesti de groaza

Top 10 povesti de groaza

Introducere

Ne place tuturor sa ne bucuram de placerea de a citi povesti de groaza. Aceste povesti sunt minunat create pentru a ne duce pe terenuri neumblate, oferindu-ne, astfel, senzatia de frica. Aici, vom prezenta top 10 cele mai bune povesti de groaza din toate timpurile, care vor trezi sentimente incontrolabile.

1. "The Tell-Tale Heart" de Edgar Allan Poe

"The Tell-Tale Heart" este un basm scris de Edgar Allan Poe si publicat in 1843. Povestea se concentreaza pe un personaj, care pretinde ca este nebun, si care aduce la lumina trista poveste a crimei pe care o comite. Povestea se concentreaza pe trei puncte principale – confesiunea criminalului, actul crimei si ratacirea sa dupa aceea. Scriitura lui Poe a capturat cu succes experienta de frica si anxietate din poveste, facandu-o una dintre cele mai bune povesti de groaza.

2. "Dracula" de Bram Stoker

"Dracula" a fost scrisa de Bram Stoker si publicata in 1897. Povestea se concentreaza pe personajul principal, Count Dracula, care este un vampir viclean si malefic. Povestea prezinta lupta lui Jonathan Harker si a grupului sau de prieteni impotriva lui Dracula si a planurilor sale de a cuceri Londra. Aceasta poveste este una dintre cele mai populare povesti de groaza si este intens incarcata cu elemente de mister, frica si suspans.

3. "Frankenstein" de Mary Shelley

"Frankenstein" a fost publicata pentru prima data in 1818, de catre Mary Shelley. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuti clasici ai literaturii de groaza si se concentreaza pe Victor Frankenstein si creatia sa, care a fost creata pentru a fi o creatura superioara. Povestea surprinde anxietatea si anxietatea lui Victor atunci cand creatura sa incepe sa isi piarda controlul si sa fie singurul responsabil pentru atrocitatile care urmeaza.

4. "The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde" de Robert Louis Stevenson

"The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde" a fost scrisa de Robert Louis Stevenson si publicata in 1886. Aceasta este o poveste despre lupta interioara a lui Dr. Jekyll intre bine si rau. Povestea urmareste transformarea sa in monstrul cunoscut sub numele de Mr. Hyde si lupta sa pentru a-si recapata controlul asupra vietii sale si a mintii sale. Aceasta poveste prezinta meticulos emotiile si transformarile care au loc in cadrul personajului principal.

5. "The Turn of the Screw" de Henry James

"The Turn of the Screw" a fost scrisa de Henry James si publicata in 1898. Aceasta este o poveste despre o guvernanta care se confrunta cu spiritele unui baiat si al unei fete care sunt, aproape, de necrezut de reale. Povestea descrie gradual aparitia lor si efectele lor asupra unei fetite si a guvernantei. Aceasta poveste este o minunata prezentare a modului in care spiritele pot sa-si exercite puterea asupra celor vii.

6. "The Haunting of Hill House" de Shirley Jackson

Cele mai citite articole

"The Haunting of Hill House" de Shirley Jackson a fost publicata in 1959. Aceasta poveste captiva se concentreaza pe Dr. Montague si grupul sau de cercetatori care se deplaseaza la Casa Hill in speranta de a descoperi dovezi ale prezentei paranormale. Povestea se concentreaza pe frica si panica pe care o simte fiecare membru al grupului si iesirile lor din situatii stranii si sinistre.

7. "The Woman in Black" de Susan Hill

"The Woman in Black" de Susan Hill a fost publicata in 1983 si este una dintre cele mai populare povesti de groaza din toate timpurile. Aceasta poveste are ca protagonist pe Arthur Kipps, un avocat care se confrunta cu prezenta unei femei intunecate care se pare ca provine din lumea spiritelor. Aceste spirite se agata de el si il urmaresc, creeandu-i o frica profunda.

8. "The Picture of Dorian Gray" de Oscar Wilde

"The Picture of Dorian Gray" a fost publicata in 1890 si a fost scrisa de Oscar Wilde. Aceasta este o poveste despre lumea fascinanta si bizara a lui Dorian Gray. Dorian Gray devine captivat de imaginea sa si face un tratat cu Diavolul pentru a ramane tanar si frumos in vreme ce imaginea sa imbatraneste si se degradeaza. Aceasta poveste captivanta combina elemente de mister, frica si tensiune.

9. "The Exorcist" de William Peter Blatty

"The Exorcist" de William Peter Blatty a fost publicata in 1971 si este una dintre cele mai faimoase povesti de groaza din toate timpurile. Aceasta poveste se concentreaza pe exorcizarea lui Regan, printesa posesiva sufletului ei de catre un preot, cu ajutorul unui psiholog si a unui medic, in incercarea de a salva sufletul ei fara minte. Aceasta poveste este una dintre cele mai bine cunoscute si mai intense povesti de groaza.

10. "The Shining" de Stephen King

"The Shining" de Stephen King a fost publicata in 1977 si este considerata de multi o capodopera a literaturii de groaza. Aceasta poveste se concentreaza pe Jack Torrance, care se muta impreuna cu familia sa intr-un hotel bantuit si se confrunta cu spiritele care locuiesc acolo si cu propriile sale demoni. Povestea ofera o perspectiva unica asupra fricii si a terorii si este una dintre cele mai bine cunoscute povesti de groaza din toate timpurile.

Concluzie

Acestea sunt cele mai bune povesti de groaza din toate timpurile. Aceste povesti au captat cu succes frica si anxietatea si le-au oferit cititorilor o experienta unica si intensa. Daca sunteti in cautarea unei lecturi captivante si emotionante, aceste povesti trebuie sa fie pe lista dvs. de citit.

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari