AcasăUncategorizedTop 10 valsuri celebre

Top 10 valsuri celebre

Introducere

Valsul este unul dintre cele mai vechi genuri muzicale din lume si a fost compus si cântat în principal în Europa de-a lungul secolelor. De-a lungul anilor, valsul a evoluat și a devenit unul dintre cele mai populare forme de muzică de dans. Aproape toate valsurile au două părți similare și sunt împărțite în patru timpi. Acest articol prezintă cei mai celebri valsuri din istorie.

Valsul Blue Danube

Valsul Blue Danube, compus de Johann Strauss fiul, a devenit rapid unul dintre cele mai populare valsuri din toate timpurile. A devenit extrem de popular în secolul 19 și a fost dansat la evenimente și în săli de bal în întreaga lume. În 2001, valsul Blue Danube a apărut în filmul „2001: A Space Odyssey”, regizat de Stanley Kubrick. Acest lucru a redat valsului o nouă popularitate.

Valsul corsarilor de la Vienna

Valsul corsarilor de la Vienna, compus tot de Johann Strauss fiul, este unul dintre cele mai cunoscute valsuri din istorie. Acest vals a fost dedicat sărbătorii Midsummer Night’s Dream din 1844. A devenit rapid unul dintre cele mai populare valsuri în Europa și a fost apreciat pentru ritmul său rafinat și melodia sa. Acest vals a fost dansat în săli de bal din întreaga lume și a fost cântat în numeroase filme și producții de televiziune.

Valsul Liliacului

Valsul Liliacului este unul dintre cele mai populare compoziții ale compozitorului Franz Lehár. Acest vals a apărut în producția operei Liliacul și a devenit rapid unul dintre cele mai populare valsuri din Europa. Melodia valsului Liliacului a fost apreciată pentru ritmul său gingaș și melodia sa plină de farmec. Acest lucru l-a făcut foarte popular printre dansatori de vals și a devenit extrem de popular în interiorul sălilor de bal și a casei printre spectatori.

Valsul Viena sângeroasă

Valsul Viena sângeroasă, compus de Johann Strauss fiul, este unul dintre cele mai cunoscute valsuri din istorie. Acest vals a fost compus în timpul Revoluției Viena din 1848 și a fost dedicat Revoluției. Valsul Viena sângeroasă a fost foarte popular în secolul 19, fiind cântat și dansat în săli de bal din întreaga lume. Acesta a fost și rămâne unul dintre cele mai populare valsuri din istorie.

Valsul de la Boston

Cele mai citite articole

Valsul de la Boston, compus de Arthur Sullivan, este unul dintre cele mai populare valsuri din istorie. Acest vals a devenit foarte popular în secolul 19 și a fost cântat și dansat în săli de bal din întreaga lume. Acest vals este remarcabil pentru ritmul său energic și melodia sa plină de farmec. De-a lungul anilor, valsul de la Boston a devenit unul dintre cele mai populare valsuri din istorie.

Valsul lui Chopin

Valsul lui Chopin, compus de compozitorul polonez Frédéric Chopin, este unul dintre cele mai cunoscute valsuri din istorie. Acest vals a devenit foarte popular în secolul 19 și a fost apreciat pentru ritmul său gingaș și melodia sa plină de farmec. Valsul lui Chopin a fost cântat și dansat în săli de bal din întreaga lume și a fost apreciat pentru stilul său unic și frumos.

Valsul Anului Nou

Valsul Anului Nou, compus de Johann Strauss fiul, este unul dintre cele mai populare valsuri din istorie. Acest vals a fost compus în 1867 și a devenit rapid unul dintre cele mai populare valsuri din Europa. Acesta a fost cântat și dansat în săli de bal din întreaga lume și a devenit extrem de popular printre spectatori. De-a lungul anilor, valsul Anului Nou a devenit unul dintre cele mai populare valsuri din istorie.

Valsul de la Maschere

Valsul de la Maschere, compus de Giuseppe Verdi, este unul dintre cele mai cunoscute valsuri din istorie. Acest vals a apărut în producția operei De la Maschere și a devenit rapid unul dintre cele mai populare valsuri din Europa. Acesta a fost cântat și dansat în săli de bal din întreaga lume și a devenit extrem de popular printre spectatori.

Valsul fluturelui

Valsul fluturelui, compus de compozitorul vienez Josef Strauss, este unul dintre cele mai populare valsuri din istorie. Acest vals a devenit extrem de popular în secolul 19 și a fost cântat și dansat în săli de bal din întreaga lume. Acesta a fost apreciat pentru ritmul său energic și melodia sa plină de farmec. De-a lungul anilor, valsul fluturelui a devenit unul dintre cele mai populare valsuri din istorie.

Valsul spaniol

Valsul spaniol, compus de compozitorul francez Emmanuel Chabrier, este unul dintre cele mai cunoscute valsuri din istorie. Acest vals a devenit foarte popular în secolul 19, fiind cântat și dans

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor

Recomandari