AcasăTehnologieTop 4 lucruri în care merită să investești dacă ai un magazin...

Top 4 lucruri în care merită să investești dacă ai un magazin online și vrei să-l dezvolți

Dezvoltarea unui magazin online de succes nu presupune doar simpla existență a acestuia pe internet. Este necesar să faci investiții strategice pentru a-i crește vizibilitatea, ca să îmbunătățești experiența clienților și să te diferențiezi de concurență. De exemplu, o investiție considerată importantă de 62% dintre antreprenori este îmbunătățirea experienței utilizatorilor, conform statisticilor referitoare la sectorul e-commerce.

Descoperă în continuare și alte lucruri în care merită să investești atunci când ai un magazin online.

 1. Updatează-ți site-ul, astfel încât să fie potrivit clienților actuali

În era digitală este vital să fii la curent cu schimbările care apar și să te asiguri că îndeplinești nevoile și preferințele clienților. Așa că, primul pas pe care îl poți face pentru a-ți dezvolta businessul online este să-ți reinventezi site-ul. Iată câteva caracteristici ale unui site modern în care merită să investești:

 • Are o interfață ușor de utilizat. Meniurile, categoriile și opțiunile de căutare ar trebui să fie clare și accesibile, astfel încât clienții să găsească rapid produsele sau serviciile dorite.
 • Oferă opțiuni de personalizare și recomandări relevante. În timp ce opțiunile de personalizare îi ajută pe clienți să-și poată adapta experiența de cumpărare în funcție de preferințele lor individuale, recomandările relevante, bazate pe istoricul de cumpărături și preferințele clienților, pot contribui la creșterea satisfacției și a loialității acestora.
 • Oferă opțiuni flexibile de plată și livrare, astfel încât să corespundă nevoilor clienților.
 1. Investește în dezvoltarea stocurilor de marfă, a  produselor sau serviciilor tale 

O astfel de investiție este crucială pentru dezvoltarea magazinului tău online deoarece un număr mai mare de opțiuni și asigurarea disponibilității produselor sau serviciilor înseamnă satisfacerea nevoilor și dorințelor clienților într-un mod mai eficient. De asemenea, acest lucru poate duce și la creșterea satisfacției clienților și la dezvoltarea unei relații de încredere și fidelitate față de afacerea ta.

Dacă dorești să beneficiezi de toate aceste avantaje competitive, însă nu dispui de suficient capital propriu sau, pur și simplu, îți dorești să realizezi investiția fără să ai un impact mare în fluxul de numerar, atunci poți să apelezi la un credit pentru persoane juridice

Cele mai citite articole

Astfel, cu un credit de la o Instituție Financiară Nebancară (IFN), poți obține rapid 100.000 de lei printr-un proces 100% online și până la 235.000 de lei, aplicând tot 100% online, cu sprijinul unui consultant. Perioada de rambursare este de până la 24 de luni pentru capital de lucru și de până la 48 de luni pentru investiții, în funcție de tipul de credit pentru care optezi. Costurile creditului sunt variabile și se actualizează în funcție de valoarea ROBOR la 6 luni. 

 1. Investește în promovările online

Promovarea online poate fi o metodă eficientă de a-ți crește notorietatea brandului și de a atrage mai mulți clienți. Iată care sunt cele mai importante tipuri de promovări online în care merită să investești:

 • Marketing de conținut. Content marketing presupune crearea și distribuirea de conținut valoros, informativ și relevant pentru publicul tău țintă. Poți crea articole, ghiduri, infografice, videoclipuri și alte forme de conținut care să aducă valoare utilizatorilor și să genereze interes în jurul mărcii și al produselor tale. 
 • Promovarea pe rețele sociale. Este o modalitate excelentă de a-ți construi comunitatea online și de a-ți promova produsele sau serviciile. Identifică platformele de social media relevante pentru afacerea ta și interacționează cu publicul-țintă prin postări, imagini, videoclipuri și concursuri.
 • Marketing prin e-mail. Reprezintă o modalitate eficientă de a-ți menține clienții actuali informați și angajați, precum și de a atrage noi clienți. Trimite newslettere periodice, oferte speciale sau informații relevante despre produsele sau serviciile tale către lista de abonați.
 1. Îmbunătățește serviciul de relații cu clienții

O relație bună cu clienții contribuie la loializarea acestora și, implicit, la succesul pe termen lung al afacerii tale. De aceea, este foarte important să investești în crearea unui serviciu de relații cu clienții eficient. Iată cum poți face asta:

 • Oferă angajaților tăi instruire și dezvoltare continuă pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare, gestionare a conflictelor și rezolvare a problemelor. 
 • Monitorizează înregistrările apelurilor și evaluează interacțiunile cu clienții pentru a identifica punctele slabe și a le îmbunătăți.
 • Oferă clienților mai multe opțiuni pentru a comunica cu call center-ul,  cum ar fi telefon, e-mail și rețele sociale. 
 • Folosește-te de inteligența artificială și implementează un chatbot care să ofere clienților soluții în timp real la problemele lor.

Actualizarea site-ului, dezvoltarea stocurilor, promovările online și îmbunătățirea serviciului de relații cu clienții sunt printre cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere atunci când dorești să-ți dezvolți magazinul online. Investește în aceste arii ale afacerii tale și bucură-te de un succes pe termen lung.

Sursă foto: shutterstock.com

Cele mai citite articole

Recomandari