Te-ai întors acasă și ai primit comanda cu un set de lenjerie de pat de la magazin și ai în mâini un nou set de cearșafuri proaspete, moi și noi. Cel mai mult vrei să le scoți din pachet, să le pui pe pat.
Dar oprește-te! Trebuie să spălați cearșafurile noi?
Există multe controverse cu privire la dacă ar trebui să vă spălați noile cearșafuri înainte de a le folosi. Unii oameni ar putea spune că nu este necesar sau că este o „poveste de vremuri vechi”, în timp ce alții vor jura că nu vor dormi o singură noapte pe cearșafurile noi nespălate.
Pe cine ar trebui să asculți? Unele seturi vor conține instrucțiuni care spun că trebuie să spălați lenjeria de pat înainte de a o folosi, în timp ce altele nu. Înseamnă asta că doar unele cearșafuri au nevoie de spălare?
Spălarea lenjeriei de pat noi elimină substanțele chimice dăunătoare Chiar dacă nu există etichetă pe etichetă care să vă spună să le spălați, cu siguranță ar trebui. Acest lucru va ajuta la eliminarea tratamentelor chimice aplicate țesăturii în timpul procesului de fabricație.
Cele mai citite articole
Știm că lenjeria de pat scoasă din pachet arată proaspătă și curată. Acest lucru se datorează faptului că substanțele chimice adăugate țesăturii fac treaba! Amidonul, de exemplu, este un aditiv folosit la prelucrarea lenjeriei de pat pentru a-i oferi un finisaj curat și neted, care face cearșafurile să arate atât de bine în ambalajul lor.
La urma urmei, nu vei vedea niciodată lenjerie de pat mototolită pe raftul magazinului. Cu toate acestea, cu siguranță nu doriți ca aceste substanțe suplimentare să intre în contact cu pielea dvs.
Unele substanțe chimice utilizate în producția de lenjerie de pat includ butanul, propanul și formaldehida. Așa că veți dori cu siguranță să vă spălați cearșafurile cel puțin o dată, dacă nu de mai multe ori, pentru a îndepărta orice reziduu înainte de a le folosi.
Spălarea și uscarea aerului ajută la eliminarea mirosurilor
Lenjeria de pat nouă poate avea un miros puternic. Aceasta poate fi una dintre substanțele chimice menționate mai sus utilizate în procesare, dar în plus, există adesea mai multe substanțe chimice dăunătoare în ambalajele din plastic utilizate pentru ambalarea produselor nealimentare.
Sursă: album.bg