AcasăTimp Liber3 aspecte de care sa tii cont cand iti alegi geaca de...

3 aspecte de care sa tii cont cand iti alegi geaca de vanatoare 

3 aspecte de care sa tii cont cand iti alegi geaca de vanatoare 

Sezonul de vanatoare este diferit in functie de specie. Cu toate acestea, adesea, partidele de vanatoare au loc in sezonul rece, deoarece atunci este perioada cea mai potrivita, in care animalele nu se afla in sezonul de imperechere, iar puii deja au crescut. 

Pentru ca vanatorii sa se bucure de un confort termic sporit, este necesar ca echipamentul lor de vanatoare sa includa si o geaca de vanatoare. Pe langa confortul termic, aceasta trebuie sa mai fie usor de purtat, pentru a permite miscarea libera, dar si utila, facilitand actiunile vanatorilor. 

Drept urmare, o geca potrivita pentru un echipament de vanatoare ar trebui sa indeplineasca urmatoarele criterii: 

Sa fie impermeabila 

Unul dintre cele mai importante aspecte de care vanatorii ar trebui sa tina cont atunci cand isi cumpara o geaca de vanatoare este ca aceasta sa fie realizata dintr-un material care sa ofere protectie impotriva umiditatii, dar si a vantului. O astfel de geaca impermeabila va proteja vanatorul de efectele neplacute al factorilor meteorologici. 

Sa aiba un imprimeu camuflaj 

Cele mai citite articole

De asemenea, camuflarea vanatorilor in timp ce pandesc prada pe care doresc sa o vaneze este foarte importanta, pentru a nu fi depistati de animalele salbatice. Tocmai de aceea majoritatea elementelor vestimentare dintr-un echipament de vanatoare au un imprimeu de camuflaj. 

Materialul din care este realizata sa fie unul de buna calitate 

Calitatea materialului este importanta din mai multe motive. In primul rand, asigura confortul celui care poarta geaca de vanatoare si permite pielii sa respire, in timp ce mentine temperatura corpului la un nivel optim. 

De asemenea, imbracamintea destinata vanatorilor este adesea realizata din materiale speciale, care acopera mirosul natural al omului, astfel incat vanatorii sa nu fie simtiti de animale. Totodata, geaca de vanatoare ar trebui realizata dintr-un material silentios, care sa nu fasaie in timpul miscarii, pentru a nu deconspira pozitia vanatorului. 

In final, vanatorii ar trebui sa se asigure ca geaca aleasa are masura potrivita si suficiente buzunare si spatii de depozitare pentru a-si pune accesoriile folosite in timpul partidei de vanatoare. 

Cele mai citite articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!
Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandari