In prezent, exista o multime de persoane care isi doresc sa isi deschida un restaurant in care specificul principal sa fie chiar pizza. Pizza este un preparat catre care cumparatorii isi indreapta mereu atentia, datorita faptului ca reuseste sa corespunda multor tipuri de gusturi. Din acest motiv, tot mai multi antreprenori considera ca ar fi profitabila o astfel de afacere, pentru care trebuie sa se pregateasca adecvat.
Investitia cea mai mare ar trebui sa fie indreptata catre un cuptor calitativ, care sa corespunda unor standarde ridicate. Astfel, clientii vor fi multumiti de gustul autentic de pizza. Cei care sunt in cautarea unor cuptoare pizza profesionale pentru indeplinirea acestui criteriu important, trebuie sa se asigure care sunt caracteristicile pe care un astfel de electrocasnic trebuie sa le indeplineasca.
Alimentarea
Pentru inceput, exista trei tipuri de cuptoare special concepute pentru pizza care pot fi: pe lemne, electrice, pe gaz. Un cuptor electric ii ofera bucatarului un nivel ridicat de control asupra preparatului, existand posibilitatea de reglare a temperaturii. De asemenea, timpul dedicat prepararii este redus semnificativ, datorita faptului ca temperatura este constanta pe toata durata coacerii.
Nivelul de putere
Cele mai citite articole
Nivelul de putere in cazul unui cuptor pentru pizza se masoara in watti. Cu cat numarul de watti este mai mare, cu atat exista posibilitatea ca preparatul sa se coaca intr-un timp mai scurt. Un cuptor de uz casnic poate fi de 1000 W, in timp ce astfel de electrocasnice folosite in HoReCa pot ajunge chiar si la 10.000-15.000 W. De asemenea, cu cat puterea creste, cu atat si pretul se ridica. Cu toate acestea, investitia va fi amortizata in timp, odata cu numarul crescut de clienti fericiti.
Functii de coacere
Pe langa o putere generoasa, cuptorul pentru pizza trebuie sa mai fie dotat si cu un numar generos de programe, care sa ii permita utilizatorului sa isi faciliteze activitatea de a gati, mai ales intr-un domeniu in care prepararea mancarii trebuie sa fie rapida si ireprosabila.
Spatiul destinat coacerii
Spatiul in care are loc coacerea preparatelor trebuie sa fie generos, astfel incat bucatarul sa aiba posibilitatea de a gati mai multe pizza deodata. De exemplu, exista cuptoare care permit introducerea a 3-9 pizza dintr-o singura tura.
Prin urmare, cuptoarele special concepute pentru pizza pentru domeniul HoReCa trebuie sa fie alese in functie de criteriile mentionate mai sus, astfel incat produsul sa atinga nivelul dorit de performanta si sa ofere rezultate de neegalat.